Antena 3 CNN Externe Povestea tragică a "sclavelor" abuzate de teroriştii ISIS. Mii de femei preferă să se sinucidă decât să fie răpite şi violate

Povestea tragică a "sclavelor" abuzate de teroriştii ISIS. Mii de femei preferă să se sinucidă decât să fie răpite şi violate

Povestea tragică a "sclavelor" abuzate de teroriştii ISIS. Mii de femei preferă să se sinucidă decât să fie răpite şi violate
de S.T.    |    07 Oct 2015   •   13:41

Mii de femei yazidite din Irak au căzut pradă războiului pornit de gruparea teroristă Stat Islamic, ele fiind ucise, răpite, violate sau vândute ca sclave de către militanţii ISIS, scrie CNN.

Potrivit CNN, la mai mult de un an de la formarea "califatului" islamic în zone extinse din Siria şi Irak, singura speranţă a femeilor răpite de ISIS pare să fie o fostă parlamentară irakiană, Ameena Saeed Hasan, şi soţul acesteia, Khalil.

Unica armă a celor doi salvatori este telefonul. În fiecare zi, Ameena Saeed Hasan primeşte telefoane de la femeile disperate să scape din sclavie, după ce au fost răpite în zona oraşului Mosul. Multe dintre ele ajung să îşi ia viaţa din cauza violurilor repetate şi a faptului că sunt vândute ca sclave.

"Nu am crezut niciodată că vor veni şi în zona noastră, nu avem petrol sau alte bogăţii. Am crezut că vom fi în siguranţă pe Muntele Sinjar", spune Ameena Saeed Hasan, ea însăşi o yazidită.

Cei doi conduc o reţea a cărei misiune este să ofere o şansă la libertate acestor femei care au avut parte de cea mai cruntă soartă. După ce pun la punct planul, soţul Ammeenei, Khalil, face periculoasa călătorie până la graniţa dintre Irak şi Siria pentru a le aduce pe femei într-un loc sigur.

×
Subiecte în articol: teroristi ISIS viol
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close