Antena 3 CNN Externe Premierul Ungariei, Viktor Orban acuzat că ar fi fost informator comunist

Premierul Ungariei, Viktor Orban acuzat că ar fi fost informator comunist

Premierul Ungariei, Viktor Orban acuzat că ar fi fost informator comunist
09 Mar 2015   •   18:28

Un om de afaceri ungar a sugerat că premierul Viktor Orban ar fi fost informator al serviciilor secrete comuniste. Partidul Socialist de opoziţie a cerut astfel imediat o reuniune a Comisiei pentru securitate naţională din Parlament, pentru a clarifica situaţia, relatează MTI.

Omul de afaceri Lajos Simicska a declarat duminică, într-un interviu pentru blogul Mandiner, că Orban a întocmit rapoarte despre el pentru autorităţile comuniste, în timp ce îşi efectuau serviciul militar în anii '80, dar că l-a informat despre acest lucru. Simicska a precizat că autorităţile din perioada comunistă l-au plasat sub supraveghere şi, în timp ce îşi efectua serviciul militar, i-au fost prezentate mai multe dosare. Orban i-a spus atunci că scrie rapoarte şi au discutat inclusiv despre detaliile pe care urma să le prezinte. După ce au terminat armata, Orban i-a spus lui Simicska că autorităţile au încercat să îl recruteze, dar el a refuzat. Atunci l-am crezut, dar "acum nu ştiu ce să cred", a adăugat omul de afaceri.

Biroul premierului a reacţionat furnizând documente care arată că lui Orban i s-a cerut să întocmească rapoarte pentru autorităţi, dar a refuzat. Premierul Viktor Orban a declarat luni că acuzaţiile omului de afaceri potrivit cărora el ar fi fost informator sunt motivate de duşmănie. "Faptele vorbesc de la sine, toate informaţiile sunt disponibile", a afirmat Orban, adăugând că e "trist" că "nemulţumirile personale pot face pe cineva să se coboare atât de jos". Premierul a precizat că nu este necesar ca politica ungară să se transforme într-un "circ".

×
Subiecte în articol: Viktor Orban Ungaria comunism
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close