Antena 3 CNN Externe Previziuni sumbre. Jihadiştii vor mai comite atentate în Germania şi în Europa

Previziuni sumbre. Jihadiştii vor mai comite atentate în Germania şi în Europa

Previziuni sumbre. Jihadiştii vor mai comite atentate în Germania şi în Europa
de S.T.    |    19 Ian 2017   •   18:32

Jihadiştii vor mai comite atentate în Germania şi în Europa, a avertizat joi şeful serviciului german de informaţii interne, Hans-Georg Maassen, citat de agenţia EFE.

El a avertizat şi asupra dificultăţii de a aborda această ameninţare, ca urmare a complexităţii terorismului promovat de gruparea Statul Islamic şi ilustrat în special în modul de acţiune: începând de la teroriştii autonomi (aşa-numiţii lupi solitari) care folosesc arme improvizate, precum cuţite sau camioane, şi până la comandouri organizate care atacă cu arme automate şi explozivi.

Responsabilul german a vorbit şi despre tacticile prin care jihadiştii îşi atrag simpatizanţi pe reţelele de socializare, în special tineri, inclusiv minori şi femei. Aceste persoane sunt ademenite, radicalizate şi apoi instruite pas cu pas să comită atentate, a explică şeful serviciului de informaţii interne german.

El a precizat că aproximativ 900 de persoane au plecat din Germania în Siria pentru a se alătura grupării Statul Islamic, dintre care aproximativ o cincime sunt femei tinere sau chiar adolescente.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close