Antena 3 CNN Externe Ea este principala suspectă în cazul atentatului terorist de la Istanbul | Şase oameni au murit în explozie, iar alţi 81 au fost răniţi

Ea este principala suspectă în cazul atentatului terorist de la Istanbul | Şase oameni au murit în explozie, iar alţi 81 au fost răniţi

O femeie este considerată principala suspectă în cazul atentatului terorist de la Istanbul. Autorităţile din Turcia au dat publicităţii imagini cu femeia, chiar pe bulevardul Istiklal, acolo unde a avut loc explozia.

Ea este principala suspectă în cazul atentatului terorist de la Istanbul | Şase oameni au murit în explozie, iar alţi 81 au fost răniţi
de Alin Tarnovschi    |    13 Noi 2022   •   20:33

Pe imagini se poate observa că femeia, îmbrăcată în negru şi cu pantaloni de camuflaj, are în spate un rucsac voluminos.

Președintele turc Recep Erdogan a declarat că, pe baza primelor informații de la guvernator, explozia de la Istanbul ar putea fi un act de terorism, potrivit agenției Anadolu.

O femeie ar fi jucat un rol esențial în explozie, a mai spus Erdogan. Mai mult, vicepreședintele turc Fuat Oktay a declarat, potrivit agenției Anadolu, că explozia de la Istanbul este considerată un act terorist, o femeie "atacator" detonând bomba.

Explozia uriaşă de la Istanbul s-a produs în jurul orei 16.02, în plin centrul orașului, pe un bulevard extrem de popular.

Potrivit ultimelor informaţii ale CNN, bilanţul atentatului se ridică acum la şase morţi şi 81 de răniţi.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat după explozie și a întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale pentru a obține informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și situația persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii incidentului.

MAE menționează că, până la acest moment, autoritățile locale au transmis reprezentanților consulari că nu au fost identificați cetățeni români printre victime, iar la nivelul Consulatului General nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

×
Subiecte în articol: Istanbul turcia
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close