Antena 3 CNN Externe Progrese în ancheta atacului din Boston. Ce le-a declarat suspectul poliţiştilor. Vezi profilul fraţilor Tsarnaev

Progrese în ancheta atacului din Boston. Ce le-a declarat suspectul poliţiştilor. Vezi profilul fraţilor Tsarnaev

Progrese în ancheta atacului din Boston. Ce le-a declarat suspectul poliţiştilor. Vezi profilul fraţilor Tsarnaev
Sursa foto: Foto: AP/FBi
24 Apr 2013   •   10:23
Autorităţile americane au înregistrat progrese în ancheta privind atacul cu bombă din Boston. Sănătatea suspectului în dublul atentat continuă să se amelioreze, poliţia putând să-l interogheze cu privire la motivul atacului, relatează AFP.

Anchetatorii au discutat marţi cu soţia lui Tamerlan Tsarnaev, cel mai mare dintre fraţi, în vârstă de 26 de ani, ucis în noaptea de joi spre vineri într-un schimb de focuri cu poliţia. Katherine Russell, în vârstă de 24 de ani, care s-a căsătorit cu Tamerlan în 2010 şi s-a convertit la islam, a declarat prin intermediul avocaţilor săi că "face tot ceea ce poate pentru a ajuta" anchetatorii.

Femeia a precizat că a fost "complet şocată" la aflarea veştii că soţul şi cumnatul ei erau implicaţi în atentatul care s-a soldat cu trei morţi şi 264 de răniţi, pe 15 aprilie.

Foto: Mama fraţilor Tsarnaev


Starea lui Dzhokhar Tsarnaev, arestat în stare gravă vineri, a continuat să se amelioreze. Tânărul de 19 ani prezintă răni "prin împuşcare la nivelul capului, gâtului, picioarelor şi unei mâini".

Dzhokhar Tsarnaev a recunoscut încă de duminică implicarea sa în atentat, al cărui planificator a fost, potrivit spuselor sale, fratele său şi care a fost motivat de o viziune radicală asupra islamului.

Adolescentul musulman de origine cecenă, cetăţean american începând de anul trecut, a adăugat că ei nu au avut vreo legătură cu grupări teroriste străine şi că nu au beneficiat de vreo finanţare, porivit ABC.

Tamerlan „dorea să impiedice ca islamul să fie atacat", le-a spus el anchetatorilor. Războaiele americane în Irak şi Afganistan au contribuit la radicalizarea sa, a mai spus tânărul, potrivit The Boston Globe.

Profilul fraţilor Tsarnaev

Nişte "lupi singuratici" ale căror probleme de identitate au găsit un teren propice în islamul radical, cei doi fraţi au învăţat pe Internet cum să îşi fabrice bombele.

Deşi aparent nu erau practicanţi, Tamerlan a "început să participe în mod neregulat la rugăciunea de vineri de peste un an şi asista din când în când la rugăciunea de dimineaţă".

Dzhokhar se ducea doar "rar" la slujbă, potrivit The Islamic Society of Boston, întotdeauna împreună cu fratele său. Acesta a fost remarcat în ultimele luni, după ce a întrerupt predici ce nu îi conveneau.

×
Subiecte în articol: atac bomba boston boston atac Boston
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close