Antena 3 CNN Externe Manifestaţii violente împotriva migranţilor în Praga şi alte oraşe din Cehia

Manifestaţii violente împotriva migranţilor în Praga şi alte oraşe din Cehia

Manifestaţii violente împotriva migranţilor în Praga şi alte oraşe din Cehia
29 Oct 2015   •   09:26

Adversari ai primirii de migranţi au manifestat miercuri la Praga şi în alte oraşe din Cehia, o ţară ale cărei autorităţi au fost acuzate recent de către ONU de aplicarea unor tratamente "degradante" migranţilor, în centre de detenţie, relatează AFP în pagina electronică.

În total, între 3.000 şi 5.000 de persoane, potrivit unor diverse estimări, s-au adunat la Praga, Brno, Liberec, Usti-nad-Labem şi Ostrava, de Ziua Naţională.

La Praga, o unitate antirevoltă a poliţiei a fost nevoită să despartă aproximativ 1.000 de adversari ai primirii migranţilor şi aproximativ 100 de contramanifestanţi.

"Închiderea frontierelor!", "Merkel, gropara Europei", "Să apărăm Europa!", se putea citi pe pancarte, în timp ce protestatarii agitau steaguri cehe şi germane.

Lutz Bachmann, liderul mişcării islamofobe germane Pegida (Patrioţi europeni împotriva islamizării Occidentului) s-a adresat protestatarilor.
"Europa nu este capabilă să integreze o asemenea cantitate de migranţi. Dacă UE şi guvernele continuă să facă pe struţul, ne vom confrunta cu enorme probleme sociale, de securitate şi sanitare", a declarat pentru AFP unul dintre organizatori, deputatul Marek Cernoch, din cadrul micii mişcări Usvit/Narodni Koalice  (Zori/Coaliţia naţională).

"Dacă ţări mari din UE continuă să-şi dicteze voinţa ţărilor mici, fără să le respecte suveranitatea, va trebui să reexaminăm apartenenţa noastră la UE", a appreciat el.

Înaltul Comisar ONU şentru Drepturile Omului a denunţat în termeni duri, săptămâna trecută, tratamentul "degradant" aplicat migranţilor în centre de detenţie, în Cehia, o ţară ocolită până în prezent de criza migraţiei.

Prinţul Zeid Ra'ad Al Hussein a condamnat deţinerea "sistematică" şi în "condiţii degradante" a migranţilor şi refugiaţilor, în special a copiilor, în această fostă ţară comunistă care a aderat la UE în 2004.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close