Antena 3 CNN Externe Reacţii INTERNAŢIONALE împotriva legii care permite eutanasierea câinilor: Este o ruşine, o mizerie!

Reacţii INTERNAŢIONALE împotriva legii care permite eutanasierea câinilor: Este o ruşine, o mizerie!

Reacţii INTERNAŢIONALE împotriva legii care permite eutanasierea câinilor: Este o ruşine, o mizerie!
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Sep 2013   •   14:29
Opinia publică belgiană pare a fi indignată de legea din România care permite eutanasierea maidanezilor, iar sâmbătă viitoare este programat un miting de protest la Bruxelles, scrie site-ul postului RTL.be, conform Mediafax.
"Parlamentul României a adoptat o lege care permite omorârea câinilor maidanezi. Este vorba de o lege care stârneşte nemulţumirea multor români. Mişcarea de indignare a cuprins şi Belgia. O manifestaţie este programată săptămâna viitoare la Bruxelles", scrie site-ul belgian.
"Este o adevărată ruşine, o mizerie aruncată pe faţa democraţiei. Belgienii au dreptul să ştie ce se întâmplă într-un stat membru UE", scrie o cititoare pe forumul RTL.be, care precizează că numeroase persoane s-au adresat în ultimele zile publicaţiei pentru a exprima nemulţumire faţă de situaţia din România.
Conform site-ului citat, pe Facebook a fost creată o pagină specială intitulată "Il faut sauver les chiens en Roumanie. Stop au massacre!" ("Trebuie salvaţi câinii din România. Opriţi masacrul!"), "toţi prietenii animalelor şi cei care vor să susţină cauza" fiind invitaţi să participe la o manifestaţie programată sâmbătă, 21 septembrie, la ora locală 15.00, în Piaţa Luxembourg din Bruxelles.
Miercuri dimineaţă, Fundaţia Brigitte Bardot anunţa că studiază recursurile posibile la nivel naţional şi european pentru a împiedica "uciderea" câinilor maidanezi din România, după ce Parlamentul a aprobat legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. Într-o reacţie de nemulţumire extremă, actriţa franceză Brigitte Bardot a denunţat "politica dictatorială a preşedintelui Traian Băsescu", catalogându-l drept "un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă".
 

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close