Antena 3 CNN Externe Realitate sau pură conspiraţie?! Serviciile secrete se BAT pe capul lui Edward Snowden. Ruşii încearcă să evite o posibilă răpire!

Realitate sau pură conspiraţie?! Serviciile secrete se BAT pe capul lui Edward Snowden. Ruşii încearcă să evite o posibilă răpire!

Realitate sau pură conspiraţie?! Serviciile secrete se BAT pe capul lui Edward Snowden. Ruşii încearcă să evite o posibilă răpire!
11 Dec 2013   •   13:20

Edward Snowden, fostul colaborator NSA, care a dezvăluit lumii întregi sistemele de monitorizare şi supraveghere la scară globală, poate fi răpit din Rusia. Această misiune reprezintă o prioritate pentru serviciul special britanic, MI-6 şi pentru Ambasada Marii Britanii din Moscova. Cel puţin aceasta este părerea unui controversat jurnalist de investigații din Washington D. C., Wayne Madsen.

Incă nu se ştie gradul de implicare al CIA sau al Ambasadei SUA  din Rusia. Deocamdată, potrivit sursei citate, ambasada britanică încearcă să "strângă laţul", prin culegerea de informaţii din sursele proprii ruseşti şi a început deja interceptarea telefoanelor şi scrisorilor transmise în anturajul apropiat al lui Snowden.

The Guardian spunea într-un material amplu că informaţiile deţinute de Snowden sunt un adevărat coşmar pentru serviciile speciale americane. Conform publicaţiei din Albion, doar 1% din toate datele lui Snowden au fost făcute publice până acum, restul (vorbim aici de secrete mult mai mari) fiind păstrate ca un fel de garanţie pentru viaţa sa.
Chiar şi aşa, până şi acest mic procent a determinat autorităţile britanice să introducă o cenzură împotriva celor care vor mai publica informaţii confidenţiale despre supravegherea în masă.

Wayne Madsen spune că o prietenă de-a sa, care a lucrat pentru NSA, ca expert în limba rusă, a fost însărcinată să contacteze cunoştinţele apropiate ale lui Snowden. În cele din urmă, ea a fost chemată la ambasada britanică unde a urmat un program special de instruire. Ea a fost interogată pentru a se elucida dacă nu cumva era un agent dublu, fiind suspectată că ar putea colabora cu serviciile ruse de securitate, FSB, fostul KGB.

Un ofiţer de contraspionaj rus, a declarat pentru Politonline.ru sub protecţia anonimatului:
"Cu toate cele întâmplate în jurul lui Snowden, Biroul Federal de Securitate (FSB) nu întreprinde acţiuni speciale în ceea ce-l priveşte pe activistul pentru drepturile omului (n.r. Snowden). Vă pot spune că serviciul nostru este foarte activ în operaţiuni de contraspionaj. Sunt convins că o eventuala tentativă de răpire a fostului agent NSA reprezintă o provocare majoră pentru noi".
El a mulţumit presei pentru interesul din jurul acestui caz şi a precizat că "măsurile operaţionale, tehnice şi de alt ordin, ce ţin de contraspionaj sau de activităţile altor servicii secrete efectuate în Rusia, sunt permanent monitorizate"

×
Subiecte în articol: Edward Snowden NSA CIA
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close