Antena 3 CNN Externe Restricţii severe la consumul de apă în California

Restricţii severe la consumul de apă în California

Restricţii severe la consumul de apă în California
Sursa foto: Foto: balkaneu.com
de M.Z.    |    31 Iul 2015   •   09:13

Locuitorii Californiei și-au redus cu 27,3% consumul de apă în luna iunie, adică cu mai mult decât 25%, după cum le recomandase guvernatorul statului pentru a combate efectele secetei extreme care afectează de patru ani acest stat american.

 
"Californienii înțeleg severitatea secetei și acționează, după cum indică cifrele publicate astăzi", a declarat Felicia Marcus, președinta Comitetului de control al resurselor de apă în acest stat din vestul SUA, informeazăautorități locale, citate de AFP, potrivit Agerpres.
 
"Raportul arată că locuitorii știu că trebuie să continue să economisească apa pe temperaturile ridicate din timpul verii și au păstrat sistemele de stropire închise încă mai înainte decât ar fi făcut-o în timpuri normale", a continuat ea.
 
"Aceasta este atitudinea corectă pe care trebuie s-o aibă în timp ce ne îndreptăm spre căldurile din august și septembrie, în plină secetă a secolului, al cărei sfârșit nu știm când va fi", a adăugat Marcus.
 
Guvernatorul Californiei, Jerry Brown, a instituit măsuri de urgență istorice în aprilie pentru a reduce cu 25% consumul de apă în California, acestea intrând în vigoare la începutul lunii iunie.
 
În 12 iunie, autoritățile californiene anunțaseră noi restricții în accesul la apă, afectând pentru prima oară în ultimii 40 de ani anumiți agricultori care beneficiau de drepturi prioritare.

×
Subiecte în articol: california apa seceta
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close