Antena 3 CNN Externe Reuniunea NATO s-a încheiat. Toate statele aliate au exprimat mesaje de solidaritate cu Turcia

Reuniunea NATO s-a încheiat. Toate statele aliate au exprimat mesaje de solidaritate cu Turcia

Reuniunea NATO s-a încheiat. Toate statele aliate au exprimat mesaje de solidaritate cu Turcia
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
03 Oct 2012   •   23:30
UPDATE 00:10 - Conform unui comunicat oficial, NATO a cerut Siriei  "sa inceteze imediat actiunile agresive" asupra tarii aliate, Turcia. NATO a mai somat regimul sirian sa puna capat incalcarilor flagrante ale legilor internationale.

UPDATE 23.55
- Ţările membre NATO şi-au exprimat miercuri seara solidaritatea cu Turcia, în cursul unei reuniuni de urgenţă, convocată la Bruxelles în urma tirurilor de obuz provenind din Siria care au ucis cinci persoane în Turcia, a anunţat o sursă diplomatică, relatează AFP.
   
În cursul reuniunii NATO de la Bruxelles, "toţi aliaţii au condamnat" incidentul "şi au exprimat un mesaj ferm de susţinere a Turciei", care este unul dintre cei 28 de membri ai Alianţei Nord-Atlantice, potrivit aceleiaşi surse.




O reuniune de urgenţă a Consiliului Atlanticului de Nord, din care fac parte ambasadorii celor 28 de ţări membre ale NATO, a început miercuri seara, la solicitarea Turciei, în urma unor tiruri siriene de obuze care au atins un sat turc, anunţă surse diplomatice, relatează AFP.
   
Reuniunea a fost convocată la ora locală 21.30 (22.30, ora României) la sediul Alianţei Nord-Atlantice de la Bruxelles, potrivit acestor surse. Organizaţia a confirmat organizarea acestei reuniuni la solicitarea Turciei, unul dintre cei 28 de membri ai săi.

Turcia a bombardat, miercuri, ţinte situate pe teritoriul sirian ca represalii la tirurile de obuze dinspre Siria în care au fost ucişi cinci civili şi rănind aproximativ alţi zece, într-o localitate la frontiera cu Turcia, a anunţat premierul turc Recep Tayyip Erdogan.

Ambasadorii alianţei militare se reunesc în baza Articolului 4 din tratatul fondator al NATO, care permite statelor membre ale alianţei nord-atlantice să se consulte oricând integritatea teritorială, independenţa politică sau securitatea oricărui stat membru sunt ameninţate.



×
Subiecte în articol: turcia
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close