Antena 3 CNN Externe România, amenințată de la Moscova cu un atac nuclear, după ce Serghei Lavrov n-a mai putut să zboare în Serbia

România, amenințată de la Moscova cu un atac nuclear, după ce Serghei Lavrov n-a mai putut să zboare în Serbia

Dmitri Rogozin, responsabilul programului spațial rusesc, a amenințat cu represalii nucleare mai multe state, între care și România, după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a fost nevoit să-și anuleze o vizită în Serbia.

România, amenințată de la Moscova cu un atac nuclear, după ce Serghei Lavrov n-a mai putut să zboare în Serbia
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iun 2022   •   14:39

S-a întâmplat astfel după ce trei țări vecine Serbiei - România, Bulgaria și Muntenegru - și-au închis spațiul aerian pentru avionul care trebuia să îl ducă pe Lavrov la Belgrad.

În mesajul de pe contul său de Twitter, Rogozin amenință România cu rachetele nucleare Sarmat.

"Sarmat nu le va cere permisiunea de a zbura bulgarilor fricoși, românilor răzbunători sau muntenegrenilor care au trădat istoria noastră comună", a scris Rogozin.

RS-28 Sarmat sau Satan 2 în nomenclatorul NATO este o rachetă balistică intercontinentală rusească testată în aprilie anul acesta, și care ar urma să intre în serviciu în decursul anului curent.

Rogozin, recidivist în materie de amenințări nucleare

Are o masă de peste 200 de tone, o lungime de 35 de metri și o rază de 18.000 de kilometri și poate transporta 10 - 15 focoase ce pot fi orientate către ținte diferite.

Nu este pentru prima dată când Rogozin amenință țări membre NATO. 

"Într-un război nuclear, țările NATO vor fi distruse de noi într-o jumătate de oră", spunea el în urmă cu o lună.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Lavrov, vizat de sancțiuni UE din a doua zi de război

Serghei Lavrov urma să aibă la Belgrad întrevederi cu președintele sârb Aleksandar Vucic, cu omologul său sârb, Nikola Selakovic şi cu Patriarhul Bisericii Ortodoxe Sârbe, Porfirie.

În contextul interdicției de zbor prin spațiul aerian al țărilor menționate, anularea vizitei sale a fost confirmată de un oficial de rang înalt al Ministerului de Externe rus, care a declarat pentru agenția Interfax că diplomația Moscovei "încă nu stăpânește teleportarea".

Din 25 februarie, la o zi după declanșarea invaziei ruse asupra Ucrainei, Serghei Lavrov este vizat de sancțiuni ale UE, la fel ca și președintele Vladimir Putin.

Foto principală și galerie: racheta RS-28 Sarmat testată în luna aprilie la cosmodromul Pleșețk, regiunea Arhanghelsk, Rusia

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close