Antena 3 CNN Externe România, ATACATĂ dur de un alt stat european. "Ne dau mari bătăi de cap"

România, ATACATĂ dur de un alt stat european. "Ne dau mari bătăi de cap"

România, ATACATĂ dur de un alt stat european. "Ne dau mari bătăi de cap"
de O.P.    |    20 Mar 2013   •   06:09

După britanici şi germani, este rândul olandezilor să atace România privind un potenţial val de imigranţi care le-ar putea invada ţara de anul viitor pentru a le fura slujbele. Cu toate acestea, românii şi bulgarii din Olanda spun că singurele locuri de muncă pe care le pot ocupa acum sunt cele nedorite de localnici.

Imigranţii români şi bulgari reprezintă una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ţara, spun autorităţile olandeze.

Motivul de teama ar fi ca, odata cu ridicarea restricţiilor de pe piaţa muncii în Europa, anul viitor, românii oi bulgarii vor lua cu asalt Olanda în cautare de slujbe mai bune.

Cu toate acestea, românii care muncesc deja în vestul Europei spun ca singurele slujbe la care au acces sunt cele în agricultura sau salubrizare. Slujbele cel mai puţin cautate de localnici.

Semnale de alarma vin oi din Germania, unde, spun autoritaţile locale, românii oi bulgarii au probleme în a se integra. Iar numarul imigranţilor a crescut cu 24 la suta într-un singur an.

MARIJO TERZIC, vicepreoedintele Biroului de Integrare din Duisburg: "Din grupul de 6.700 de oameni, doua treimi vin din Bulgaria, o treime sunt din România. Acest grup ne da mari batai de cap, avem probleme în a-i integra. Situația locuințelor este, uneori, precara".

Restricţiile de pe piaţa europeana a muncii se vor ridica în ianuarie anul viitor.




×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close