Antena 3 CNN Externe Rusia cere garanţii suplimentare că scutul antirachetă nu reprezintă o ameninţare

Rusia cere garanţii suplimentare că scutul antirachetă nu reprezintă o ameninţare

Rusia cere garanţii suplimentare că scutul antirachetă nu reprezintă o ameninţare
Sursa foto: Foto: universetoday.com
17 Sep 2011   •   15:55
Intrarea în vigoare a acordului dintre SUA şi Polonia în amplasarea unei baze de apărare antirachetă în Polonia a determinat Moscova să ceară garanţii suplimentare că viitorul scut antirachetă nu va fi îndreptat împotriva Rusiei, conform agenţiei RIA Novosti, care citează Ministerul de Externe rus.

„Aşa cum am subliniat în mai multe rânduri cu ocazia amplasării elementelor unui scut antirachetă american în România şi în Turcia, Statele Unite îşi realizează rapid şi metodic proiectele antirachetă în Europa, fără să ţină cont de natura ameninţărilor balistice existente”, se arată în comunicatul ruşilor.

Ministerul rus de Externe consideră că „logica evenimentelor confirmă necesitatea de a obţine din partea SUA şi a NATO garanţii constrângătoare care să arate că sistemele antirachetă nu sunt îndreptate împotriva forţelor ruse.

În această situaţie, afirmă Rusia, Consiliul Rusia-NATO trebuie să conceapă „decizii concrete privind obiectivele şi arhitectura scutului care urmează să fie amplasat în Europa”.



×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close