Antena 3 CNN Externe Ucraina susține că Rusia e dependentă de tehnologia occidentală

Ucraina susține că Rusia e dependentă de tehnologia occidentală

Serviciul de informații militare ucrainene susține că electronice fabricate în SUA au fost găsite în sistemele rusești de apărare antiaeriană Pantsir, elicopterele de atac Ka-52 Alligator și rachetele de croazieră Kh-101.

Ucraina susține că Rusia e dependentă de tehnologia occidentală
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    05 Iun 2022   •   11:19

Direcția Principală de Informații (GUR), serviciul militar de informații al Ucrainei, a susținut, marți trecută, într-o postare pe site-ul său oficial, că a obținut dovezi că forțele ruse invadatoare folosesc microcipuri fabricate în Statele Unite.

Potrivit postării, electronicele fabricate în SUA au fost găsite în sistemele rusești de apărare antiaeriană Pantsir, elicoptere de atac Ka-52 Alligator și rachete de croazieră Kh-101.

Potrivit lui Howard Altman de la The War Zone, care a primit liste de componente de la GUR, ucrainenii au găsit microcipuri fabricate de AMD, Rochester Electronics, Texas Instruments and Linear Technology într-un sistem de apărare antiaeriană Pantsir și au fost găsite cel puțin 35 de cipuri suplimentare fabricate în SUA în o rachetă de croazieră Kh-101

GUR a susținut că aceste constatări arată dependența Rusiei de tehnologia occidentală. Acestea subliniază afirmațiile anterioare ale GUR că sancțiunile occidentale au perturbat producția militară rusă.

Jerusalem Post a raportat în martie că GUR a spus că Rusia ar putea avea nevoie să recurgă la producerea de componente și vehicule mai vechi din cauza lipsei de componente cheie străine și că încearcă să repare vehicule vechi pentru a le înlocui pe cele care au fost pierdute sau distruse în timpul invaziei.
 

 

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close