Antena 3 CNN Externe Rusia introduce educația patriotică obligatorie pentru copiii de peste 7 ani

Rusia introduce educația patriotică obligatorie pentru copiii de peste 7 ani

Ministerul rus al Educației a anunțat planuri care vor cere copiilor de până la șapte ani să studieze istoria, ca parte a unor eforturi mai ample de promovare a educației „patriotice” în timpul războiului din Ucraina.

Rusia introduce educația patriotică obligatorie pentru copiii de peste 7 ani
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Apr 2022   •   18:17

„Educația istorică va începe în școli încă din clasa întâi”, a declarat ministrul Educației Serghei Kravtsov la deschiderea unei expoziții numită „Nazismul de zi cu zi”, care urmează să fie prezentată la un forum școlilor la nivel național, „Puterea este în adevăr”.

„(În predarea istoriei), nu vom permite niciodată (să fie scris) că cumva am tratat prost alte națiuni – națiunile fraterne Ucraina și Belarus. Vom face tot ce ne stă în putință astfel încât memoria istorică să fie prezervată”.

Planurile vor reduce vârsta copiilor care urmează lecțiile obligatorii de istorie cu trei ani și vor include educația istorică în părțile existente din programa școlară.

Kravtsov a mai spus că de la 1 septembrie școlile vor începe săptămânal prin intonarea imnului național al Rusiei și ridicarea drapelului rus.

Președintele rus Vladimir Putin a ținut, de asemenea, un discurs către participanții la forum, subliniind importanța ca copiii să cunoască istoria țării lor.

„O înțelegere profundă a istoriei noastre și o atitudine respectuoasă și atentă față de marea moștenire patriotică, spirituală și culturală a Patriei ne permit să tragem concluzii corecte din trecut”, a spus președintele rus, potrivit The Moscow Times.

„Puterea este în adevăr”, primul forum de acest gen din Rusia, urmează să aibă loc în ajunul zilei de 9 mai, ziua în care Rusia sărbătorește aniversarea predării Germaniei naziste în fața trupelor sovietice în 1945.

×
Subiecte în articol: Rusia şcoală istorie educatie patriotica
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close