Antena 3 CNN Externe Sadiq Khan a fost reales în funcția de primar al Londrei pentru al treilea mandat

Sadiq Khan a fost reales în funcția de primar al Londrei pentru al treilea mandat

Sadiq Khan a fost reales în funcția de primar al Londrei, conform rezultatelor finale de astăzi, contribuind astfel la consolidarea avansului Partidului Laburist în fața conservatorilor aflați la guvernare în alegerile locale, înainte de scrutinul național din Marea Britanie.

Sadiq Khan a fost reales în funcția de primar al Londrei pentru al treilea mandat
Sursa foto: Profimedia Images
de Georgiana Adam    |    04 Mai 2024   •   21:54

Realegerea lui Sadiq Khan în funcția de primar al Londrei contribuie la consolidarea avansului Partidului Laburist în fața conservatorilor, înainte de scrutinul național din Marea Britanie de la sfârșitul acestui an, potrivit Reuters.

Victoria lui Khan era așteptată, în pofida unei anumite furii a publicului în legătură cu infracțiunile la adresa securității și în privința emisiilor, care impun o taxă zilnică șoferilor de vehicule mai vechi și mai poluante.

Londra este ultimul dintre zecile de consilii și primării engleze pe care laburiștii le-au câștigat în alegerile locale care au avut loc joi, provocând pierderi grele conservatorilor premierului Rishi Sunak.

"Au fost câteva luni dificile, ne-am confruntat cu o campanie de negativism non-stop", a declarat Khan într-un discurs după ce rezultatele au arătat că a obținut 43,8% din voturi, față de 33% pentru candidatul conservatorilor, Susan Hall.

Sondajele de opinie prezic că laburiștii vor câștiga următoarele alegeri naționale, propulsându-l pe Starmer la putere și punând capăt celor 14 ani de guvernare conservatoare în Marea Britanie.

Khan, în vârstă de 53 de ani, care a devenit primul primar musulman al capitalei britanice în 2016, s-a angajat să construiască mai multe locuințe sociale și să colaboreze cu un viitor guvern național laburist pentru a spori capacitatea poliției, notează Mediafax.

×
Subiecte în articol: Sadiq Khan Londra Marea Britanie
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close