x close

Fii alături de noi!

Securitatea Pentagonului, pusă în pericol. Cum s-a aflat de o eroare imensă

de D.G.   •   26 Mar 2016   •   21:12
Securitatea Pentagonului, pusă în pericol. Cum s-a aflat de o eroare imensă 817
foto: pixabay.com

Secretarul apărării din SUA, Ash Carter, a folosit un cont privat de e-mail pentru comunicări oficiale timp de aproape un an, informează sâmbătă presa americană, citată de EFE și Agerpres.

Mai multe ziare americane au solicitat publicarea respectivelor e-mailuri, invocând legea libertăţii de informare. Carter ar fi folosit contul personal până în decembrie 2015, când ziarul The New York Times a informat despre această practică.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Peter Cook, a menţionat într-un comunicat că niciunul dintre e-mailurile lui Carter nu conţinea informaţii sensibile şi că toate mesajele sale având legătură cu activitatea sa publică sunt păstrate în sistemul registrelor federale.

Registrele, care însumează 1.336 de pagini de mesaje, arată că Ash Carter a încetat să mai utilizeze acel cont personal la o zi după ce ziarul The New York Times a făcut public acest lucru, cu toate că el a susţinut că renunţase să mai folosească acel cont cu câteva luni înainte.

Folosirea e-mailului personal pentru chestiuni de serviciu a fost o temă recurentă în SUA, după ce, în martie 2015, s-a aflat că Hillary Clinton, care speră să obţină nominalizarea Partidului Democrat în cursa pentru Casa Albă, a folosit exclusiv un cont personal pe când era secretar de stat al SUA. Urmarea a fost că Departamentul de Stat al SUA a publicat toate e-mailurile lui Hillary Clinton, mai puţin pe cele care conţineau informaţii confidenţiale.

poza

Actualitate

Victor Ponta dă cărţile pe faţă în cazul prieteniei cu Erdogan

Victor Ponta a explicat, sâmbătă seară la Q&A cu Alessandra Stoicescu, care este relaţia sa cu Recep Tayyip Erdogan. ''Am avut, şi am făcut eforturi în acest sens, să am o relaţie...

30 Iul 2016  •  23:53

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Carmen Avram, premiată pentru întreaga carieră

Echipa În Premieră a demonstrat de nenumărate de ori un profesionalism rar în România și acest lucru se vede și în premiile pe care echipa le-a adunat în decursul anilor, în...

poza

Show

Jean-Claude Van Damme, ieşire nervoasă în timpul unui interviu. Nimeni nu s-a aşteptat la aşa ceva - VIDEO

Jean-Claude Van Damme a avut un exces de furie în timpul unui interviu acordat pentru un post televiziune australian, după o serie de întrebări ce l-au deranjat, inclusiv una despre fosta lui aventură cu...

30 Iul 2016  •  16:47

sati