Antena 3 CNN Externe Semnale puternice din jurul lui Donald Trump: Statele NATO să contribuie mai mult la bugetul alianței, altfel vor exista consecințe

Semnale puternice din jurul lui Donald Trump: Statele NATO să contribuie mai mult la bugetul alianței, altfel vor exista consecințe

Semnale puternice din jurul lui Donald Trump: Statele NATO să contribuie mai mult la bugetul alianței, altfel vor exista consecințe
14 Noi 2016   •   12:46

Unul dintre cei mai importanți oameni din campania lui Donald Trump a avertizat statele NATO că vor exista “consecințe”, dacă nu vor contribui mai mult pentru alianță.

Comentariile vin din partea lui Carl Paladino, care a condus campania prezidențială a lui Donald Trump în New York.

Afirmația acestuia vine pe fondul avertismentului lansat de fostul secretar general NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a explicat că dacă Statele Unite slăbesc eforturile de protejare a Europei, Rusia va specula avantajul.

“Dacă Statele Unite s-ar retrage din Europa, atunci, fără îndoială, Rusia ar avansa și ar exercita mai multă presiune în est”, a explicat Rasmussen, pentru BBC Radio 4.

Paladino a declarat, la același post, că oamenii nu ar trebui să creadă tot ce a declarat Trump în timpul campaniei prezidențiale, dar că acesta trebuie luat în serios în ceea ce privește NATO.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă statele NATO nu ar contribui mai mult pentru bugetul alianței, Paladino a răspuns “Nu cred că este foarte clar ce ar putea să urmeze, dar cred că este corect să reluăm termenii la care statele NATO s-au pus de acord, altfel vor exista consecințe”, a explicat Paladino.

“Nu cred că schimbăm statutul NATO, pur și simplu vrem să fie respectat așa cum a fost convenit. Căutăm să întărim acordul”, a conchis oficialul.

 

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close