Antena 3 CNN Externe Sharp şi LG, amendate cu jumătate de miliard de dolari în SUA pentru înţelegeri de trust

Sharp şi LG, amendate cu jumătate de miliard de dolari în SUA pentru înţelegeri de trust

Sharp şi LG, amendate cu jumătate de miliard de dolari în SUA pentru înţelegeri de trust
13 Noi 2008   •   08:29

LG Display Co Ltd , Sharp Corp şi Chunghwa Picture Tubes Ltd au căzut de acord să pledeze vinovat şi să plătească o amendă de 585 milioane de dolari pentru ?aranjarea? preţurilor la display/urile cu cristale lichide LCD folosite într-o serie de produse electronice, a anunţat departamentul de Justiţie al SUA.
LG Display din Coreea de Sud va plăti 400 milioane dolari, Sharp, din Japonia, va plati 120 milioane dolari, iar Chunghwa din Taiwan will - 65 milioane dolari.
LCD sunt populare deoarece cântăresc mai puţin şi folosesc mai puţină energie decât televizoarele clasise sau monitoare de calculator. De asemenea sunt folosite la telefoanele mobile, ceasuri digitale sau alte produse. Astfel, oficialii american susţin că LG Display a conspirat cu Chunghwa pentru a ridica preţurile la LCD-urile vândute unor companii în perioada 2001-2006.
De asemenea, Sharp a lucrat cu alt producător de LCD pentru a mări preţurile la produsele pe care le vindeau companiei Dell, Motorola si Apple. Autorităţile americane au arătat că amenzile ar fi fost mult mai mari dacă cele trei companii nu ar fi cooperat în anchetă. De asemenea, s-a arătat că autorităţile anti-trust europene şi asiatice anchetează şi ele piaţa LCD.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: LG
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close