Antena 3 CNN Externe Silvio Berlusconi se pregătește să revină la guvernare în Italia: "Vladimir Putin mi-a trimis 20 de sticle de vodcă de ziua mea!"

Silvio Berlusconi se pregătește să revină la guvernare în Italia: "Vladimir Putin mi-a trimis 20 de sticle de vodcă de ziua mea!"

Silvio Berlusconi, liderul partidului Forza Italia, le-a spus parlamentarilor din formațiunea sa despre momentul în care Vladimir Putin i-a dăruit "douăzeci de sticle de vodcă" de ziua lui.

Silvio Berlusconi se pregătește să revină la guvernare în Italia: "Vladimir Putin mi-a trimis 20 de sticle de vodcă de ziua mea!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2022   •   17:46

Berlusconi (foto), fost premier, este "proaspăt" senator, după ce în alegerile legislative desfășurate în septembrie în Italia alianța condusă de Giorgia Meloni a obținut cele mai multe voturi.

Meloni a condus o coaliție de trei formațiuni: propriul său partid de extremă-dreapta Fratelli d'Italia (Frații Italiei), formațiunea anti-migrație Lega a lui Matteo Salvini și Forza Italia, a lui Berlusconi.

Forza Italia se pregătește să intre la guvernare și ar urma să primească portofoliul Externelor pentru Antonio Tajani, după cum relatează presa italiană.

Fostul premier italian își sărbătorește ziua de naștere pe 29 septembrie.

El a împlinit 86 de ani luna trecută și a mărturisit că "a reluat legăturile" cu Vladimir Putin.

În perioada preelectorală, Berlusconi a ajuns în presa internațională cu o declarație la postul RAI 1, în care a spus că președintele rus a fost "forțat" să invadeze Ucraina pentru a înlocui guvernul lui Volodimir Zelenski cu "oameni decenți".

Liderul Forza Italia cultivă de zeci de ani o relație o liderul de la Kremlin și s-a arătat adesea favorabil acestuia în intervenții publice.

Foto: Liderul Forza Italia, Silvio Berlusconi, la sediul Senatului italian, 12 octombrie 2022

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi Vladimir Putin
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close