Antena 3 CNN Externe Siria: Trupele guvernamentale continuă bombardamentele asupra oraşului Homs

Siria: Trupele guvernamentale continuă bombardamentele asupra oraşului Homs

Siria: Trupele guvernamentale continuă bombardamentele asupra oraşului Homs
Sursa foto: Foto: english.periodismohumano.com
15 Apr 2012   •   12:01


Potrivit informaţiilor furnizate de către Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, trupele proguvernamentale din Siria au intensificat bombardamentele duminică dimineaţa în zona Khaldiye din oraşul Homs. Dorindu-se o soluţionare rapidă, observatorii ONU şi-au anunţat prezenţa în teritoriu, începând de astăzi, pentru supravegherea respectării acordului de încetare a focului, informează AFP.

"Bombardamentele în cartierul Khaldiye s-au intensificat în cursul dimineţii, fiind lansate în medie trei obuze pe minut", a declarat Rami Abdel Rahmane, liderul OSDO.

Un avion de recunoaştere survola acest cartier în paralel cu bombardamentele, care au vizat şi zona învecinată Bayyada, potrivit lui Abdel Rahmane. Cele două cartiere se află sub controlul forţelor opoziţiei. Armata siriană deţine controlul asupra a 70% din Homs.
   
Violenţele de sâmbătă au provocat moartea a 14 persoane în Siria, în contextul în care Consiliul de Securitate ONU a aprobat prima rezoluţie pe tema Siriei, care prevede trimiterea de observatori pentru supravegherea respectării acordului de încetare a focului.


×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close