Antena 3 CNN Externe Studenţii francezi protestează faţă de creşterea vârstei de pensionare. Grecii sunt în grevă de două zile

Studenţii francezi protestează faţă de creşterea vârstei de pensionare. Grecii sunt în grevă de două zile

Studenţii francezi protestează faţă de creşterea vârstei de pensionare. Grecii sunt în grevă de două zile
Sursa foto: Foto: wsws.org
15 Oct 2010   •   10:09

Sute de studenţi au ieşit pe străzile Parisului pentru a protesta faţă de reforma pensiilor. Potrivit noii legi, vârsta de pensionare creşte de la 60 la 62 de ani, iar pentru o pensie mai mare, de la 65 la 67 de ani.

În grevă se află şi angajaţii de la rafinăriile petroliere. Oamenii se tem că protestul ar putea duce la o adevărată criză de combustibil.

Tot din cauza reformei pensiilor, şi angajaţii companiei de transport public au intrat în grevă de câteva zile. Deşi protestul lor paralizează capitala, sunt foarte mulţi parizieni care îi susţin.

Deputaţii şi senatorii francezi au votat deja articolele importante ale reformei. Dar, chiar şi în acest condiţii, sindicaliştii spun că nu este prea târziu şi îi încurajează pe oameni să iasă în stradă în continuare.

Proteste au fost şi în Grecia. La Atena, angajaţii complexului Acropole sunt în grevă de două zile din cauza planurilor autorităţilor de tăia o parte din locurile de muncă. Protestul angajaţilor de la acropole a degenerat în violenţe după ce poliţia a încercat să îi forţeze pe oameni să se întoarcă la slujbă. Din cauza protestului, numeroşi turişti nu au reuşit să viziteze vestigiile de pe colina.

 

×
Subiecte în articol: Grecia protest Franta studenti
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close