Antena 3 CNN Externe O sursă din serviciile de spionaj active în Orientul Mijlociu rupe tăcerea, după atacul din Iran: "S-a terminat!"

O sursă din serviciile de spionaj active în Orientul Mijlociu rupe tăcerea, după atacul din Iran: "S-a terminat!"

Statele Unite au fost principala sursă de informații în primele ore după atacul semnalat pe teritoriul Iranului, într-o provincie în care se află obiective militare și nucleare.

de Andreea Sava    |    Costi Pahonțu    |    19 Apr 2024   •   13:05

Toate relatările ce atribuie Israelului atacul de vineri, din Isfahan, se bazează pe declarații făcute presei internaționale de oficiali americani "de rang înalt", la adăpostul anonimatului.

Iranul a confirmat, prin lideri militari, loviturile din Isfahan, și a precizat că acestea au fost efectuate cu drone, însă nu le-a atribuit imediat statului evreu.

Israelul nu a făcut imediat comentarii în legătură cu aceste operațiuni.

Sursă regională de informații, pentru CNN: "Atacurile directe între Iran și Israel s-au terminat"

O sursă regională din serviciile de informații, la curent cu reacția părții iraniene la atacul de vineri, a declarat pentru CNN că "loviturile directe, de la stat la stat, dintre Iran și Israel, s-au terminat".

Sursa citată a vorbit cu CNN sub condiția anonimatului la aproximativ două ore și jumătate după ce rețeaua de televiziune a semnalat pentru prima dată atacul din Isfahan.

Conform acestei surse, este de așteptat ca Iranul să nu răspundă la loviturile israeliene.

Corespondent Antena 3 CNN: Ambasada SUA le cere americanilor din Israel să rămână în Ierusalim, Tel Aviv și Beer Sheva

"În lipsa unor reacții oficiale până în acest moment, presa israeliană citează, la rândul ei presa națională din Statele Unite, care își bazează relatările pe declarații făcute de oficiali american de rang înalt, la adăpostul anonimatului.

The Washington Post invocă un astfel de oficial de rang înalt, care confirmă atacul asupra unei baze militare din Isfahan, provincie centrală iraniană unde se află și o facilitate de prelucrare a uraniului.

Din partea iraniană se transmite că nu au fost pagube majore și că situl nuclear nu a fost atins în niciun fel.

În Israel, ambasada Statelor Unite le cere cetățenilor săi să nu părăsească orașele Ierusalim, Tel Avivi și Beer Sheva, considerate sigure", a relatat din Ierusalim Andreea Sava, realizator Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Iran Israel Isfahan atac nuclear
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close