Antena 3 CNN Externe Țara cu arme nucleare care amenință să înceapă următorul război 

Țara cu arme nucleare care amenință să înceapă următorul război 

China va începe un război dacă Taiwanul își declară independența.

Țara cu arme nucleare care amenință să înceapă următorul război 
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iun 2022   •   10:33

Această amenințare consemnată de presa internațională vine de la ministrul Apărării de la Beijing.

Beijingul "nu va ezita să pornească un război, indiferent de costuri", dacă Taiwanul își va declara independența, i-ar fi spus ministrul chinez al apărării, Wei Fenghe, omologului său american, Lloyd Austin.

Cei doi oficiali s-au întâlnit în marja summitului de securitate Shangri-La Dialogue din Singapore.

Într-o declarație emisă de Departamentul american al Apărării după prima rundă de discuții, Austin a cerut Chinei "să se abțină de la alte acțiuni destabilizatoare".

Potrivit documentului,  secretarul american al Apărării "a reafirmat importanța păcii și a stabilității în Taiwan, opoziția față de schimbările unilaterale ale status quo-ului și a cerut Chinei să se abțină de la alte acțiuni destabilizatoare față de Taiwan".

Joe Biden a dat asigurări că SUA vor apăra militar Taiwanul de un atac chinez

La rândul său, Ministerul de Externe din Taiwan a denunțat pretențiile "absurde" ale Chinei privind suveranitatea și a mulțumit SUA pentru demonstrația de sprijin.

"Taiwanul nu a fost niciodată sub jurisdicția guvernului chinez iar poporul taiwanez nu va ceda în fața amenințărilor cu forța din partea guvernului chinez", a declarat Joanne Ou, purtătoarea de cuvânt a ministerului de la Taipei.

Tensiunile legate de Taiwan au escaladat, în special din cauza creșterii numărului de incursiuni ale avioanelor chinezești în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) a insulei.

În timpul unei vizite în Japonia în luna mai, președintele american Joe Biden a declarat că Washingtonul va apăra militar Taiwanul dacă acesta va fi atacat de China.

Sursa: Mediafax

Foto: avion militar chinez J-16

×
Subiecte în articol: China Taiwan Lloyd Austin Wei Fenghe
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close