Antena 3 CNN Externe Țara unde iarna face deja ravagii! Sute de zboruri anulate, școli închise și alerte meteo de vreme severă | Oamenii au fost avertizați să nu iasă din case

Țara unde iarna face deja ravagii! Sute de zboruri anulate, școli închise și alerte meteo de vreme severă | Oamenii au fost avertizați să nu iasă din case

Școli închise, sute de zboruri anulate și alerte de vreme severă. Temperaturile extrem de scăzute i-au luat prin surprindere pe locuitorii unei țări care au fost sfătuiți să nu mai părăsească domiciliile din cauza vremii.

Țara unde iarna face deja ravagii! Sute de zboruri anulate, școli închise și alerte meteo de vreme severă | Oamenii au fost avertizați să nu iasă din case
Sursa foto: Jonathan Kitchen / Getty Images
de Laura Dinu    |    07 Noi 2023   •   14:01

Vremea neobișnuit de rece și viscolul puternic au lovit nord-estul Chinei, luni. Sute de zboruri au fost reprogramate iar școlile au fost închise, în timp ce în mai multe orașe au fost emise alerte de vreme severă iar oamenii au fost avertizați să rămână în case. 

Cu ninsori de până la 25 de centimetri, peste 90% din intrările pe autostrăzile din provincia Jilin au fost închise luni, începând cu ora 19:00, potrivit televiziunii de stat CCTV, citată de Reuters.  

În cea mai nordică provincie a țării, Heilongjiang, operatorul feroviar local a oprit 51 de trenuri din cauza problemelor de siguranță. 

O sală de sport din orașul Jiamusi, din Heilongjiang, s-a prăbușit, trei persoane fiind prinse în interior. Potrivit administrației de stat, ar fi fost vorba despre trei copii.

Școlile, grădinițele și toate instituțiile de învățământ din Harbin, capitala Heilongjiang, vor rămâne închise și astăzi, mai anunță sursa citată.   

Luni, 405 zboruri au fost anulate pe Aeroportul Internațional Harbin Taiping.  

Multe zboruri au fost anulate și în provinciile Jilin și Liaoning, dar și în regiunea Mongoliei, a arătat aplicația Flight Master, citată de Reuters.  

Un videoclip postat de presa locală îi arată pe călători blocați într-o gară în timp ce zăpada abundentă a lovit orașul Changchun din Jilin. 

Iar Administrația Națională de Meteorologie din China a avertizat cu privire la o scădere drastică a temperaturilor în zilele următoare, dar și viscol puternic.   

Și în Harbin, înregistrările video de pe rețelele sociale i-au arătat pe locuitori luptându-se cu vântul puternic și alunecând, în timp ce încercau să își croiască drum pe străzile înghețate. 

Iar frigul a forțat guvernele din Beijing și Tianjin să se pregătească pentru a furniza căldură mai devreme decât de obicei, potrivit notificărilor guvernului.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close