Antena 3 CNN Externe Cel mai friguros loc de pe planetă. Acum sunt -58 de grade Celsius!

Cel mai friguros loc de pe planetă. Acum sunt -58 de grade Celsius!

Temperaturile din Siberia au coborât, marţi, până la minus 58 de grade Celsius. În capitala Rusiei, Moscova, ninsorile abundente au dat peste cap activitățile obișnuite, scrie Reuters.

Cel mai friguros loc de pe planetă. Acum sunt -58 de grade Celsius!
Sursa foto: gettyimages.com
de Silvia Preda    |    05 Dec 2023   •   17:27

Un val de frig catalogat de specialiști drept "anormal de timpuriu" a dus la apariția unor temperaturi sub minus 50 C în mai multe zone din Sakha, o regiune vastă din partea de nord-est a Siberiei.

În capitala regiunii, Yakutsk, care se află la aproximativ 5.000 km est de Moscova, temperatura a ajuns până la minus 58 C.

"Am venit special aici la Iakutsk pentru a experimenta o astfel de vreme – așa că sunt norocos", a spus Danila, a cărui barbă, pălărie și eșarfă erau acoperite de gheață. 

Cel mai friguros loc de pe planetă. Telefoanele rămân fără baterie în doar câteva minute

"De fapt, nu este atât de frig când ești pregătit corespunzător", a mai spus el, potrivit Reuters. "Dacă nu aș fi luat hainele potrivite, aș fi înghețat în câteva minute".

El a spus că temperaturile extreme i-au făcut haina mult mai rigidă, în timp ce telefonul a rămas fără baterie în câteva minute.

Vreme extremă este și la Moscova care se confruntă cu una dintre cele mai abundente ninsori înregistrate vreodată la începutul lunii decembrie.

Viscolul și stratul de zăpadă au provocat luni întârzieri pe unele aeroporturi.

Cel puțin 54 de zboruri au fost întârziate și alte cinci au fost anulate pe cele mai mari trei aeroporturi din capitală.

Citeşte şi: Schimbări neaşteptate ale vremii la final de an. Elena Mateescu, şefa ANM, anunţă cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

Temperaturile din Moscova vor ajunge până la aproximativ minus 18 grade Celsius în cursul acestei săptămâni, transmit meteorologii.

Temperaturi peste cele obișnuite de Revelion. Prognoza meteo până la 1 ianuarie 2024

Săptămâna 4 - 11 decembrie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile estice.Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de sudest a țării, dar și deficitar în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 11 - 18 decembrie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitvă mai accentuată în regiunile intracarpatice.Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Săptămâna 18 - 25 decembrie

Temperatura medie a aerului va avea valori în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile.

Săptămâna 25 decembrie - 1 ianuarie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

×
Subiecte în articol: temperaturi Siberia Rusia Moscova frig Yakutsk
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close