Antena 3 CNN Externe Tensiuni puternice în Europa. Franța acuză Rusia pentru un atac aerian în care au murit 26 de civili

Tensiuni puternice în Europa. Franța acuză Rusia pentru un atac aerian în care au murit 26 de civili

Tensiuni puternice în Europa. Franța acuză Rusia pentru un atac aerian în care au murit 26 de civili
27 Oct 2016   •   17:41

Ministrul de externe francez Jean-Marc Ayrault a afirmat joi că Rusia sau guvernul sirian ar fi responsabile pentru un atac aerian asupra provinciei siriene Idlib soldat cu moartea a 26 de civili, în majoritate copii, relatează Reuters.

'Cine este responsabil? În niciun caz nu este opoziţia deoarece sunt necesare avioane pentru a lansa bombe. Fie sunt sirienii - regimul preşedintelui Bashar al-Assad sau ruşii', a declarat şeful diplomaţiei franceze în cadrul unei conferinţe de presă.

'Este totuşi o altă demonstraţie a ororii acestui război, care este un război împotriva poporului sirian, pe care nu putem să-l acceptăm', a menţionat responsabilul francez.

Ministerul de Externe rus a anunţat joi că Moscova nu este implicată în atacul comis la Idlib.

Aceste declaraţii survin în contextul în care, miercuri, raiduri aeriene au lovit o şcoală în provincia rebelă Idleb (nord-vest), provocând moartea a 22 de copii şi a şase profesori, potrivit unui bilanţ furnizat de Unicef.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Franta Rusia tensiuni Siria atac aerian operatiune
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close