Antena 3 CNN Externe Texas: Un mort și mai multe persoane dispărute în urma inundațiilor

Texas: Un mort și mai multe persoane dispărute în urma inundațiilor

Texas: Un mort și mai multe persoane dispărute în urma inundațiilor
25 Mai 2015   •   07:24

nundațiile din Texas au făcut cel puțin un mort, mai mulți dispăruți și au distruse case duminică, potrivit autorităților, care avertizează că este așteptată o nouă înrăutățire a vremii, potrivit Agerpres.

Autoritățile au afirmat pe Twitter că bărbatul care a decedat nu a fost identificat până în prezent.

Orașul San Marcos, localitatea cea mai afectată de inundațiile provocate de ploile torențiale, a ordonat duminică dimineață evacuarea locuitorilor.

Imagini televizate au arătat mașini și camioane aflate sub ape și oameni care pluteau pe străzi pe lungi scaune gonflabile.

Orașul, care a anulat ceremoniile ocazionate de Memorial Day, prevăzute pentru luni, a declarat că a deschis adăposturi temporare pentru a-i primi pe locuitorii care nu se pot întoarce la casele lor.

"Am trimis mesaje de evacuare (...), iar polițiștii și pompierii bat din poartă în poartă pentru a informa locuitorii din zonele afectate", a precizat primăria într-un comunicat.

Echipele de salvare au pornit în căutarea mai multor persoane date dispărute, iar la San Marcos urma să fie introdusă starea de asediu de duminică ora 21.00 până luni la ora 07.00 (luni, de la 02.00 la 12.00 GMT).

Trei persoane au fost date dispărute în regiunea San Marcos, a informat canalul american de știri CNN.

Serviciul național de meteorologie (National Weather Service) a avertizat că sunt așteptate furtuni violente în cea mai mare parte a câmpiilor centrale și de sud, în direcția văii fluviului Mississippi.

"Sunt, de asemenea, posibile tornade izolate, grindină și vânturi violente", a adăugat serviciul, precum și inundații din centrul statului Iowa până în sudul Texasului.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close