Antena 3 CNN Externe Toată lumea îl critică, dar el spune că-i artă pentru cunoscători: "Este o adevărată incitare la terorism. Ar trebui arestat!"

Toată lumea îl critică, dar el spune că-i artă pentru cunoscători: "Este o adevărată incitare la terorism. Ar trebui arestat!"

Toată lumea îl critică, dar el spune că-i artă pentru cunoscători: "Este o adevărată incitare la terorism. Ar trebui arestat!"
Sursa foto: Foto: Heute
06 Mai 2015   •   17:25

Un cunoscut cofetar-patiser din Viena a provocat un val de controverse aprigi după ce şi-a prezentat ultima capodoperă dulce, care, potrivit lui, descrie propriile opinii privind viaţa politică actuală din Austria.

Prăjitura este în forma turnurilor gemene din New York, doborâte în atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Turnurile sugerează partidele politice, care sunt atacate constant de opoziţia austriacă, reprezentată de avionele înfipte în cele două coloane.

"Este destul de ironic şi grotesc ca un cofetar să fie atât de lipsit de bun gust", spune unul dintre critici pe siteul tabloidului Heute, publicaţie care a adus în prim-plan creaţia bizară.
Un alt comentariu spune că tortul imens este "o adevărată incitare la terorism" şi recomandă autorităţilor să îl aresteze pe cel care a avut această idee "ridicolă".


Dar autorul acestei prăjituri uriaşe, Thomas Kienbauer, îşi apără creaţia spunând că este o declaraţie politică în viziunea sa.

"Tortul este conceput pentru a releva colapsul marii coaliţii politice din Austria", spune el, citat de Reuters, făcând referire la Social Democraţii de centru-stânga (SPO) şi conservatorii din Paridul Poporului (OVP), care împart puterea de la Viena şi domină sfera politică încă de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial.

Kienbauer adaugă că a fost inspirat de faptul că atacurile teroriste de la World Trade Center au avut loc la data de 11 septembrie 2001 (9/11), în vreme ce alegerile locale din Viena vor avea loc anul acesta, în ziua de 11 octombrie (10/11).

Cofetarul încearcă acum să se justifice şi să tempereze contradicţiile iscate pe marginea tortului său.
"Cei mai mulţi oameni, care văd acest tort, au tendinţa să interpreteze imediat şi să îşi aducă aminte de cei care au murit atunci. Însă puţini oameni sunt suficient de inteligenţi să vadă scopul din spatele acestei opere de artă, să observe tabloul în ansamblu", spune Kienbauer.

×
Parteneri
Meteorologii au anunțat când scăpăm de ploi
x close