Antena 3 CNN Externe Totul pentru siguranţa copiilor! Paznici înarmaţi în şcolile din mai multe state americane

Totul pentru siguranţa copiilor! Paznici înarmaţi în şcolile din mai multe state americane

Totul pentru siguranţa copiilor! Paznici înarmaţi în şcolile din mai multe state americane
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    11 Ian 2013   •   20:28

O localitate rurală din Ohio a decis să înarmeze paznicii din şcoli pentru a asigura securitatea elevilor, la aproape o lună după uciderea a 26 de persoane, între care 20 de copii, de către un tânăr înarmat într-o instituţie şcolară din Connecticut, informează AFP.
   
Într-un mesaj adresat părinţilor şi publicat joi pe site-ul districtului şcolar din Montpelier, un oficial anunţă că în cadrul Consiliului administraţiei locale s-a decis înarmarea paznicilor "pentru a ameliora şi consolida securitatea", spune el.
   
Aceştia vor purta armele după ce vor instruiţi până în martie. Potrivit oficialului, profesorii şi membrii echipei pedagogice, care se află în contact direct cu elevii, nu vor fi înarmaţi.
   
Şase femei din rândul personalului didactic şi douăzeci de copii, cu vârste cuprinse între şase şi şapte ani, au fost ucişi la 14 decembrie la Newtown, în Connecticut, de către un tânăr în vârstă de 20 de ani care a pătruns cu foţa în şcoala primară Sandy Hook.
   
Această tragedie a relansat dezbaterea privind regimul armelor în Statele Unite. Vicepreşedintele Joe Biden, care conduce un grup de lucru cu privire la această problemă, va trebui să îşi prezinte în curând propunerile lui Barack Obama.

Citeşte şi:

Înarmarea profesorilor NU este o soluţie. Obama, sceptic că astfel vor înceta atacurile armate din SUA

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close