Antena 3 CNN Externe Tradiţia este inima societăţii moderne. Locul unic din lume în care în care zeci de mii de turişti rămân uluiţi de trecutul acestei ţări

Tradiţia este inima societăţii moderne. Locul unic din lume în care în care zeci de mii de turişti rămân uluiţi de trecutul acestei ţări

Tradiţia este inima societăţii moderne. Locul unic din lume în care în care zeci de mii de turişti rămân uluiţi de trecutul acestei ţări
de O.P.    |    07 Aug 2012   •   06:14

 Există locuri în lume unde templele se oglindesc în zgârie-nori, unde modernul şi tradiţia fac casă bună împreună. Locuri care adună cel puţin 20 de mii de turişti în fiecare zi.  Seul a strâns un sfert din populaţia Coreei de Sud.

Coreenii sunt foarte prietenoşi, sunt foarte deschişi şi gata sa te ajute oriunde te-ai duce. Daca te vad ca te-ai pierdut, îţi vor arata drumul.

Construit în 1395, Palatul Gyeongbokgung, numit şi "Palatul binecuvântat de Ceruri", este primul şi principalul dintre cele cinci construite de dinastia Joseon. A fost perioada de aur a Coreei, când ştiinţa, cultura, tehnologia şi comerţul au înflorit. De acolo îşi trage suflul şi astăzi Seul. Iar aceasta pagină de istorie este readusă zilnic la viaţă, pentru turişti.

Peste 20 de mii de oameni din întreaga lume trec zilnic pragul palatului. Printre ei şi localnici care speră să vadă şi România.

Printre zgârie-nori coloraţi doar de reclamele de neon care împânzesc străzile. Sunt mărturia dezvoltării economice. Coreea este a treia putere a Asiei. O altă dovadă a economiei emergente sunt tarabele din cea mai mare piaţă tradiţională a capitalei sud-coreene.

Seninatatea coreenilor vine din educaţie şi bun simţ, iar perseverenţa i-a ajutat să se redreseze rapid în urma crizei economice.

În Seul, aglomeraţia este la ea acasă. Dacă vreţi să evadaţi din zumzetul metropolei, să urcaţi la 500 de metri deasupra oraşului, nu va fi o idee rea. Urmaţi destinaţia Turnul Namsan, simbolul capitalei Seul.

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close