Antena 3 CNN Externe Doi traficanţi români de migranți au fost arestați în Ungaria

Doi traficanţi români de migranți au fost arestați în Ungaria

Doi traficanţi români de migranți au fost interceptaţi joi dimineaţa lângă Dusnok (Ungaria), în judeţul Bács-Kiskun. Aceștia transportau 29 de sirieni într-o autoutilitară.

Doi traficanţi români de migranți au fost arestați în Ungaria
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    30 Sep 2021   •   18:17

Potrivit informaţiilor, poliţiştii au verificat o autoutilitară cu număr de înmatriculare străin pe autostrada M9, vehiculul era condus de un bărbat român, pasagerul fiind un alt cetăţean român de 23 de ani.

În spaţiul de marfă al vehiculului s-au aflat 29 de străini care s-au declarat cetăţeni sirieni, fără să poată justifica identitatea lor şi legalitatea şederii lor în Ungaria.

Se presupune că bărbaţii români au vrut să-i transporte pe sirieni traversând ţara, din acest motiv inspectoratul poliţie al judeţului Bács-Kiskun a iniţiat o cercetare penală împotriva celor doi, fiind suspectaţi de trafic de persoane, iar anchetatorii au solicitat arestarea bărbaţilor.

Cei 29 de migranţi vor fi însoţiţi înapoi la gardul de securitate temporar de la frontieră, în conformitate cu legile ungare în vigoare, se arată în comunicat, potrivit MIT.

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close