Antena 3 CNN Externe Trei nave cu 600 de imigranţi s-au scufundat în Marea Mediterană. Sute de oameni sunt daţi dispăruţi

Trei nave cu 600 de imigranţi s-au scufundat în Marea Mediterană. Sute de oameni sunt daţi dispăruţi

Trei nave cu 600 de imigranţi s-au scufundat în Marea Mediterană. Sute de oameni sunt daţi dispăruţi
Sursa foto: shipwreck
31 Mar 2009   •   20:45

Tragedie în Marea Mediterană, în apropiere de coastele Libiei, unde trei nave cu peste şase sute de imigranţi ilegali s-au scufundat. 21 de pasageri clandestini au murit şi sute sunt daţi dispăruţi. Paza de coastă libiană a reuşit să salveze doar 23 de oameni.

Incidentul a avut loc la aproximativ 50 de kilometri de capitala libiană Tripoli, în largul Mediteranei. Prima navă transporta cam 250 de oameni deşi capacitatea vasului era de doar 70 de locuri.

O furtună i-a surprins pe mare, duminică, iar vasul s-a răsturnat. Abia marţi paza de Coastă a găsit epava. O dată cu ea au dat peste cadravre plutind în jur dar, în mod miraculos, au recuperat câţiva supravieţuitori.

Oamenii erau deshidrataţi şi aproape leşinaţi de foame. Au fost duşi la spital pentru îngrijiri medicale. Restul pasagerilor sunt daţi dispăruţi şi sunt puţine şanse ca ei să mai fie în viaţă.

Un al doilea pescador, tot cu sute de imigranţi la bord, s-a scufundat în aceeaşi zonă. Echipele de intervenţie nu au găsit, din păcate, nici epava şi nici supravieţuitori.

O altă ambarcaţiune a fost salvată în ultimile zile, după ce paza de coastă a reuşit remorcarea ei până la mal. Cei aproape 350 de imigranţi au ajuns cu bine pe uscat.

Imigranţii provin din statele nord-africane şi încercau să ajungă ilegal în Italia. Incidentul are loc la scurt timp după ce autorităţile de la Roma au anunţat că vor spori numărul de patrule maritime tocmai pentru a preveni afluxul de imigranţi din nordul Africii.

Observator

×
Subiecte în articol: marea mediterana
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close