Antena 3 CNN Externe Trupele de comando americane, ÎN ACŢIUNE: Cum este capturat în 30 DE SECUNDE un important lider Al-Qaida

Trupele de comando americane, ÎN ACŢIUNE: Cum este capturat în 30 DE SECUNDE un important lider Al-Qaida

Trupele de comando americane, ÎN ACŢIUNE: Cum este capturat în 30 DE SECUNDE un important lider Al-Qaida
Sursa foto: Foto: abcnews.go.com
11 Feb 2014   •   09:51

Capturarea liderului reţelei teroriste Al-Qaida, Abu Anas al-Libi, în octombrie anul trecut, în Tripoli, de către trupele de comando americane, s-a desfăşurat în 30 de secunde, timp în care acesta a fost preluat din maşina proprie, într-o dubă a americanilor, potrivit unor imagini difuzate de CNN.

Abu Anas al-Libi, pe numele real Nazih Abdul Hamed Al-Raghie, în vârstă de 49 de ani, se afla în maşina proprie când, în momentul în care a oprit în faţa unei reşedinţe, a fost luat pe sus de comando-ul american. Nu a fost nevoie de mai mult de 30 de secunde ca liderul Al-Qaida să ajungă în custodia americanilor şi, încă câteva minute pentru ca acestea să se retragă discret.

Abu Anas al-Libi este acuzat de implicare în organizarea atentatelor comise în august 1998 la ambasadele SUA din Dar es Salaam şi Nairobi, soldate cu 213 morţi şi 5.000 de răniţi.

Abu Anas al-Libi era membru al organizaţiei Grupul Islamic de Luptă din Libia, după care a fost recrutat de reţeaua teroristă Al-Qaida.

Oficialii de la Tripoli au calificat capturarea lui Abu Anas al-Libi, pe numele său adevărat Nazih Abdul Hamed Al-Raghie, drept „răpirea unui cetăţean libian”.

×
Subiecte în articol: Al Qaeda
Parteneri
Pericol de explozie pe DN2B, după un accident grav între o cisternă şi o mașină
x close