Antena 3 CNN Externe Uleiul care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea, produs în opt luni, după o rețetă biblică. Care sunt ingredientele

Uleiul care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea, produs în opt luni, după o rețetă biblică. Care sunt ingredientele

Uleiul sfânt, care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea, a fost preparat timp de opt luni, după o rețetă din Biblie.

Uleiul care va fi folosit la încoronarea regelui Charles al III-lea, produs în opt luni, după o rețetă biblică. Care sunt ingredientele
Sursa foto: getty images
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Feb 2023   •   21:59

Mark Hutton, farmacist şi fost pastor, a fost responsabil de prepararea uleiului cu care va fi uns regele Charles al III-lea, în ziua încoronării.

Astfel, Mark Hutton a urmat o rețetă secretă, care se bazează pe cea a uleiului imaginat de Moise, potrivit The Telegraph.

Rețeta exactă este păstrată cu sfințenie în Marea Britanie, ingredientele folosite, pe lângă cele care nu au fost dezvăluite, fiind smirna, scorțișoara și uleiul de măsline.

În vârstă de 66 de ani, Mark Hutton a mărturisit că a căutat luni de zile, atât în Europa, cât și în restul lumii, ingredientele necesare pentru prepararea uleiului.

Citește și: Cum arată logo-ul oficial pentru încoronarea regelui Charles: "Inspiră dragostea regelui pentru natură"

"Ştiu că este un secret, dar pentru mine, să fac acest ulei de încoronare, nu doar ca farmacist, ci şi ca fost om al bisericii, a meritat”, a spus farmacistul, potrivit The Telegraph, citat de News.ro.

Regele Charles al III-lea va fi încoronat anul acesta, pe data de 6 mai, iar atunci când va depune jurământul pentru respectarea legii și a Bisericii va fi uns cu uleiul special.

Uleiul folosit pentru încoronarea regilor britanici este produs de peste un secol de farmacia John Bell & Croyden, situată în centrul Londrei.

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close