Antena 3 CNN Externe Un avion de pasageri a dispărut de pe radare. Autoritățile anunță unde s-a prăbușit aeronava

Un avion de pasageri a dispărut de pe radare. Autoritățile anunță unde s-a prăbușit aeronava

Un avion de pasageri a dispărut de pe radare. Autoritățile anunță unde s-a prăbușit aeronava
19 Mai 2016   •   08:03

Un avion al EgyptAir care făcea legătura între Paris şi Cairo a dispărut în această dimineaţă de pe ecranele radarelor, a anunţat compania aeriană, citată de agenţiile EFE şi AFP, transmite Agerpres.

Zborul MS804 se afla la o altitudine de 37.000 de picioare şi intrase în spaţiul aerian egiptean când a dispărut de pe radare joi, la ora locală 02:45 (00H45 GMT), a precizat Egyptair pe contul său de Twitter, indicând că este vorba de un aparat Airbus A320. 

'Zborul Egyptair MS804 a pierdut contactul cu aparatele radar la 02:45 (ora Cairului)', a indicat Egyptair pe contul său de Twitter, confirmând că la bordul avionului se aflau 59 de pasageri şi 10 membri ai echipajului, potrivit AFP. 

'EgyptAir a avertizat autorităţile competente, iar echipele de salvare au început căutările', a adăugat compania, subliniind faptul că avionul a dispărut de pe radar ' după ce intrase în spaţiul aerian egiptean, aproximativ zece mile' (16 km). 

Nu se ştie deocamdată dacă este vorba de un accident sau de un act criminal, notează agenţia franceză de presă.

UPDATE 10.50: Aeronava s-ar fi prăbușit în apropierea isulei Karpathos.
 

UPDATE 10.15: Aceasta este ultima poziție cunoscută a avionului.

 

UPDATE 9.43: Autoritățile anunță că aeronava s-a prăbușit, probabil în Marea Mediterană.

 

UPDATE 9.30: Echipele de căutare au recepționat un semnal SOS emis de avion. 

Un căpitan al unei nave din Marea Mediterană a spus că a văzut o ”minge de foc” pe cer și că ar putea fi avionul dispărut.

 

În martie, un pirat al aerului a deturnat în Cipru un avion EgyptAir, care decolase din Alexandria ş transporta 55 de pasageri. La sosirea în aeroportul cipriot Larnaca, individul a eliberat o mare parte din pasageri, apoi situaţia a fost reglementată fără probleme după şase ore de negocieri. 

În acest context, AFP aminteşte că gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a revendicat un atentat cu bombă împotriva unui avion charter din Rusia, ce s-a prăbuşit 31 octombrie 2015 în nordul peninsulei Sinai, cu 224 de persoane la bord. Nu au existat atunci supravieţuitori.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close