Antena 3 CNN Externe Un jurnalist a fost eliberat din Siria la 3 ani după ce a fost răpit. „Asta e ultima mea șansă”

Un jurnalist a fost eliberat din Siria la 3 ani după ce a fost răpit. „Asta e ultima mea șansă”

Un jurnalist a fost eliberat din Siria la 3 ani după ce a fost răpit. „Asta e ultima mea șansă”
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
24 Oct 2018   •   16:18

Un jurnalist japonez, Jumpei Yasuda, a fost eliberat din Siria după trei ani în care a fost ținut în captivitate. Acesta a fost dat dispărut în iunie 2015, după ce  fost răpit de militanții unei organizații teroriste. 

Ministrul de Externe al Japoniei, Taro Kono, a anunțat miercuri că acesta a fost eliberat și urmează să fie adus înapoi în Japonia după ce va fi suspus unui control medical, conform CNN. 

De-a lungul timpului, au tot apărut filmulețe cu el, în care transmitea mesaje familiei sale. 

„Bună, eu sunt Jumpei Yasuda și astăzi, pe 16 martie, este ziua mea. Mi-au spus că pot vorbi liber despre ce vreau și că pot trimite un mesaj oricui. Soției mele îi transmit că o iubesc. Mamei, tatălui, fratelui meu le spun că mereu mă gândesc la voi. Mi-aș dori să vă pot îmbrățișa. Mi-aș dori să pot vorbi cu voi, însă asta nu se mai poate acum. Aș vrea doar să vă spun să aveți grijă. Cei 42 de ani din viața mea au fost buni, iar ultimii opt mi-au adus multă fericire.

Țării mele aș dori să-i spun ceva: când ești aici, într-o cameră întunecată și nu mai poți de durere, n-ai pe nimeni. Nimeni nu-ți răspunde, ești invizibil. Nu exiști, nimănui nu-i pasă de tine”, a spus jurnalistul într-unul dintre clipuri.

În 2016, pe rețelele sociale a apărut o poză cu jurnalistul, care ținea în mâini un banner cu mesajul „Vă rog, ajutați-mă. Asta e ultima mea șansă”.

 

×
Subiecte în articol: jurnalist Siria rapit eliberat
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close