Antena 3 CNN Externe Un nou caz de hărțuire sexuală: Un ministru a demisionat

Un nou caz de hărțuire sexuală: Un ministru a demisionat

Un nou caz de hărțuire sexuală: Un ministru a demisionat
Sursa foto: Foto: Twitter
04 Noi 2017   •   23:42

Un ministru din cadrul guvernului local scoţian a demisionat sâmbătă, admiţând că a avut un "comportament inadecvat", un nou cap căzut în scandalul de hărţuire sexuală ce afectează clasa politică din Marea Britanie, transmite AFP.

Într-un comunicat, ministrul responsabil pentru problemele copiilor, Mark McDonald, şi-a prezentat scuzele, "fără rezerve, oricărei persoane pe care am supărat-o sau care a considerat comportamentul meu inadecvat".

"Unele dintre acţiunile mele anterioare au fost considerate ca inadecvate. În timp ce eu eram de părere că doar glumeam sau încercam să fiu prietenos, comportamentul meu se poate să fi fost inoportun ori să fi ridicat semne de întrebare în legătură cu intenţiile mele", a scris ministrul demisionar.

El şi-a exprimat speranţa că demisia sa va feri o femeie ori familia sa de a fi obiectul unei "atenţii inutile şi nejustificate".

Un purtător de cuvânt al guvernului de la Edinburgh a confirmat demisia lui Mark McDonald, membru al Partidului Naţional Scoţian (SNP) al premierului Nicola Sturgeon.

Un scandal de hărţuire sexuală zguduie clasa politică britanică, pe fondul afacerii Harvey Weinstein, producătorul hulit al Hollywoodului.

Miercuri, ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, personalitate marcantă a guvernului condus de Theresa May, a demisionat după ce a fost acuzat că şi-a pus mâna pe genunchiul unei jurnaliste la un dineu, în timpul conferinţei Partidului Conservator din 2002.

"Unele lucruri pe care le-am auzit în cursul acestei săptămâni sunt atât de dezgustătoare încât mi-e ruşine că aşa ceva s-a putut întâmpla în rândul laburiştilor", a declarat la BBC responsabila pentru politica externă a Partidului Laburist, Emily Thornber.

Mai mulţi deputaţi conservatori şi laburişti au fost suspendaţi din partid în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală, reaminteşte AFP.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: hartuire sexuala
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close