Antena 3 CNN Externe Un soldat din forţele speciale canadiene a fost ucis "din eroare" în Irak, de tiruri kurde. Alţi trei au fost răniţi

Un soldat din forţele speciale canadiene a fost ucis "din eroare" în Irak, de tiruri kurde. Alţi trei au fost răniţi

Un soldat din forţele speciale canadiene a fost ucis "din eroare" în Irak, de tiruri kurde. Alţi trei au fost răniţi
Sursa foto: Foto:ibtimes.com
07 Mar 2015   •   23:10

Un soldat din forţele speciale canadiene a fost ucis vineri în Irak şi alţi trei răniţi după ce au fost "vizaţi din eroare de forţele de securitate kurde" irakiene, a anunţat sâmbătă Ministerul canadian al Apărării, citat de Reuters şi AFP.

Membrii forţelor speciale canadiene din cadrul coaliţiei internaţionale împotriva grupării Statul Islamic în Irak "au fost vizaţi din eroare de forţele de securitate kurde în Irak când se întorceau la un post de observaţie din spatele frontului", a precizat ministerul într-un comunicat.

Forţele speciale canadiene au făcut schimb de focuri cu militanţii Statului Islamic de cel puțin trei ori de la desfăşurarea lor pentru a antrena forţele irakiene şi identifica ţinte pentru lovituri aeriene.
   
Canada urmează să decidă în câteva săptămâni dacă va extinde mandatul de şase luni al misiunii sale militare în Irak.

În plus faţă de cei aproximativ 70 de soldați din forțele speciale canadiene care operează în regiunea Kurdistan din nordul Irakului, Canada a trimis şase avioane pentru a lua parte la misiunile de bombardament conduse de SUA împotriva militanţilor Statului Islamic, adaugă Reuters.
 

×
Subiecte în articol: Irak
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close