Antena 3 CNN Externe UNICEF cere negocieri cu Statul Islamic pentru a i se permite accesul în zonele controlate de jihadiști

UNICEF cere negocieri cu Statul Islamic pentru a i se permite accesul în zonele controlate de jihadiști

UNICEF cere negocieri cu Statul Islamic pentru a i se permite accesul în zonele controlate de jihadiști
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
13 Mar 2015   •   14:05

Statele naţionale (Irak şi Siria, n.r) ar trebui să negocieze cu gruparea Statul Islamic (SI) pentru a exercita presiuni asupra acesteia astfel încât să permită accesul Fondului Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) în zonele aflate sub controlul SI, a declarat vineri Hanaa Singer, reprezentanta UNICEF în Siria, potrivit Reuters.

Trebuie să aibă loc negocieri ''cel puţin pentru a proteja copiii'', a spus Singer, într-o conferinţă de presă la Geneva.

Aproximativ 14 milioane de copii suferă din cauza conflictelor care devastează Siria şi o parte a Irakului, se arată într-un comunicat difuzat joi de UNICEF, care deplânge faptul că aceste violenţe şi suferinţe le vor afecta viitorul.

Potrivit UNICEF, până la două la două milioane de copii sirieni trăiesc în sectoare în care ajutorul umanitar nu poate ajunge şi aproximativ 2,6 milioane de copii nu mai sunt şcolarizaţi.

Aproximativ două milioane de copii sirieni au devenit refugiaţi în Liban, Turcia, Iordania şi în alte ţări, "adăugându-se altor  3,6 milioane de copii din comunităţi vulnerabile'" în aceste ţări-gazdă, mai precizează UNICEF.

×
Subiecte în articol: UNICEF statul islamic
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close