Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Analiză: Brexit nu va avea loc, pentru că Marea Britanie nu mai are nevoie

Analiză: Brexit nu va avea loc, pentru că Marea Britanie nu mai are nevoie

Analiză: Brexit nu va avea loc, pentru că Marea Britanie nu mai are nevoie
22 Noi 2016   •   20:36

După câteva luni turbulente și pline de tensiune, Marea Britanie ar putea, de fapt, să se îndrepte spre o perioadă de liniște, conform publicației Independent.

Jurnaliștii oferă cinci motive pentru care ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu va avea loc.

  1. Marine Le Pen va câștiga alegerile prezidențiale din Franța

Alegerile prezidențiale din Franța sunt programate pentru perioada aprilie – mai 2017 și, deci, vor avea loc înainte de termenul limită al Brexit. Deși perspectiva este îngrijorătoare, există și un punct pozitiv pentru Marea Britanie în programul lui Le Pen: Frexit – ieșirea Franței din Uniunea Europeană. Ceea ce ar duce discuția în zona de liberă circulație, repatrieri și probleme economice, ceea ce înseamnă o reformă puternică a Uniunii Europene oricum.

  1. Sau Marine Le Pen va pierde alegerile preziențiale din Franța

Un candidat puternic plasat în sondaje este Francois Fillon, al cărui program oricum prevede o reformă puternică a Franței în Uniunea Europeană. Deci, din nou, evoluția pare să fie în direcția euroscepticismului.

  1. Angela Merkel va pierde alegerile din Germania

Un astfel de context turbulent va însemna că inclusiv Angela Merkel va fi obligată să considere o reformă puternică a Germaniei și a UE implicit. Astfel, atenția masivă s-ar muta spre Germania și noua formă de organizare ar putea fi benefică pentru Marea Britanie.

  1. Theresa May ar putea cere alegeri anticipate – și apoi să le piardă

Sincer, orice este posibil într-o asemenea atmosferă. Dar este încă posibil ca May să piardă majoritatea, dacă partidele de opoziție ar face un calcul complex și ar cere un al doilea referendum pentru Brexit. În mod real, următoarele alegeri s-ar putea transforma într-un al doilea referendum Brexit.

×
Parteneri
Vremea severă a făcut prăpăd în mai multe zone din țară
x close