Antena 3 CNN Externe Uniunea Europeană Klaus Iohannis va răspunde în scris întrebărilor primite în Parlamentul European

Klaus Iohannis va răspunde în scris întrebărilor primite în Parlamentul European

Klaus Iohannis va răspunde în scris întrebărilor primite în Parlamentul European
23 Oct 2018   •   14:37

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis europarlamentarilor că le va răspunde în scris la întrebările adresate în plenul Parlamentului European. 

Şeful statului a susţinut marţi un discurs în plenul PE privind viitorul Uniunii. 

"Vă mulţumesc tuturor vorbitorilor pentru poziţiile exprimate. Au fost numeroase, mi-aş fi dorit să fi fost mai numeroase, vă mulţumesc celor care aţi găsit cuvinte de apreciere pentru România şi celor care au găsit cuvinte de critică constructivă, fiindcă alt fel de critică nu-mi imaginez că se poate face în Parlamentul European. (...) Daţi-mi voie să vă propun un demers prin care pot să interacţionez cu dvs, cei care aţi luat cuvântul, şi poate şi cu alţii care încă nu au făcut-o. Având în vedere diversitatea temelor şi vă asigur că toate sunt importante, mă interesează să avem poziţii ferme pe toate, nu pot să intru în toate detaliile şi în toate răspunsurile, împreună cu colegele şi colegii mei vom avea grijă ca fiecare vorbitor să primească un răspuns în scris şi cred că în acest fel vom îmbunătăţi net dialogul dintre noi", a spus Iohannis. 

El a subliniat necesitatea unităţii şi coeziunii privind viitorul UE. 

"Apropiere faţă de cetăţeni, securitatea internă a UE, securitatea frontierelor UE, greutate în politica internaţională a UE, abordări care respectă şi cultivă diversitatea, dar permit o acţionare unitară înspre exterior - iată temele care ne preocupă pe toţi, care îi preocupă pe europeni. Este obligaţia noastră să găsim nu numai răspunsuri, ci să găsim politici şi să aplicăm practic ceea ce credem noi că este important pentru cetăţenii noştri, dar în acelaşi fel şi pentru UE", a afirmat Iohannis. 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close