Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin și Emmanuel Macron, discuție cu privire la criza din Ucraina. Zelenski vrea reluarea contactelor diplomatice

Vladimir Putin și Emmanuel Macron, discuție cu privire la criza din Ucraina. Zelenski vrea reluarea contactelor diplomatice

Vladimir Putin și Emmanuel Macron au purtat o conversație cu privire la tensiunile de la granița Ucrainei. Cei doi șefi de stat au pledat pentru măsuri de consolidare a stabilității.

Vladimir Putin și Emmanuel Macron, discuție cu privire la criza din Ucraina. Zelenski vrea reluarea contactelor diplomatice
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    21 Dec 2021   •   22:05

În acest context, preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a exprimat disponibilitatea reluării contactelor diplomatice.

Potrivit informațiilor venite de la Palatul Élysée, Emmanuel Macron i-a cerut lui Vladimir Putin "clarificări" în legătură cu situația de la granița Ucrainei şi din Mali. Activităţile grupului paramilitar rus Wagner în Mali sunt un subiect care cauzează îngrijorare în Franța.

De cealaltă parte, preşedinţia Rusiei a transmis că liderul de la Moscova l-a informat pe omologul său de la Paris că diplomaţia rusă depune eforturi pentru "consolidarea stabilităţii şi securităţii pe continentul european", scrie site-ul SudOuest.fr, potrivit Mediafax.

Kremlinul a mai precizat și că șeful statului a denunţat "refuzul Kievului de respectare a Acordurilor de la Minsk", explicând că sunt necesare "măsuri concrete" decise în formatul Normandia, din care fac parte Rusia, Ucraina, Germania şi Franţa.

În contextul dat, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, marţi seară, că este dispus să negocieze cu Rusia în orice tip de format. "Ucraina este pregătită să implementeze ceea ce s-a stabilit prin acorduri", a spus liderul de la Kiev, potrivit agenţiei Reuters.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close