Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, angajament ferm în mesajul din ajunul Anului Nou | Mesaj separat pentru Vatican

Vladimir Putin, angajament ferm în mesajul din ajunul Anului Nou | Mesaj separat pentru Vatican

Președintele rus Vladimir Putin i-a asigurat pe cetățenii Federației că țara se situează de partea corectă a istoriei și moralei în ofensiva militară din Ucraina, care se desfășoară de mai bine de zece luni.

Vladimir Putin, angajament ferm în mesajul din ajunul Anului Nou | Mesaj separat pentru Vatican
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Dec 2022   •   15:54

În ziua în care Rusia a lansat un nou atac în Ucraina, cu doar câteva ore înainte de trecere în noul an, liderul de la Kremlin a transmis că 2022 a fost bogat în evenimente decisive și importante care "pun bazele adevăratei independențe" a țării.

"Pentru asta luptăm astăzi, protejându-ne poporul în propriile teritorii istorice, în noile entități constitutive ale Rusiei", a subliniat președintele rus în mesajul transmis de televiziunea de stat.

Acuzând statele vestice că au provocat Moscova, Putin a subliniat că nu va ceda în fața "încercărilor Occidentului de a folosi Ucraina ca instrument pentru a distruge Rusia".

"Occidentul a mințit în legătură cu pacea. Se pregătea pentru agresiune, iar acum se folosește cu cinism de Ucraina și de poporul său pentru a slăbi și diviza Rusia", a estimat președintele rus.

Mesaje pozitive din Rusia la moartea lui Benedict al XVI-lea

Într-un mesaj separat, adresat Papei Francisc și făcut public de Kremlin, Putin și-a exprimat condoleanțele pentru moartea Papei emerit Benedict și a salutat memoria fostului lider de la Vatican.

"Benedict al XVI-lea a fost o personalitate religioasă și de stat eminentă, un apărător hotărât al valorilor tradiționale creștine. Voi păstra pentru totdeauna amintiri luminoase cu el", a menționat liderul de la Kremlin.

Anterior, Patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse a salutat, la rândul său, memoria lui Benedict, "apărător al valorilor tradiționale".

Presa internațională notează, în context, că președintele rus se prezintă ca un apărător al valorilor conservatoare, denunțând frecvent 
"declinul moral al Occidentului", în special pe fondul creșterii proeminenței comunității LGBT.

×
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close