Antena 3 CNN Externe Vladimir Putin, somat să nu înceapă războiul în Ucraina, într-o petiție semnată de celebrități din Rusia

Vladimir Putin, somat să nu înceapă războiul în Ucraina, într-o petiție semnată de celebrități din Rusia

Mai multe celebrități ruse din zona artistică și a apărării drepturilor omului au lansat o petiție în care cer Kremlinului să nu declanşeze războiul în Ucraina.

Vladimir Putin, somat să nu înceapă războiul în Ucraina, într-o petiție semnată de celebrități din Rusia
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    31 Ian 2022   •   15:44

Acest document intitulat "Declarația susținătorilor păcii împotriva Partidului Războiul din conducerea Rusiei" este semnat, între alții, de cântărețul Andrei Makarevici şi de actrița Lia Ahedjakova

"Poziția noastră este extrem de simplă: Rusia nu are nevoie de un război cu Ucraina și Vestul. Nimeni nu ne amenință, nimeni nu ne atacă. O politică bazată pe promovarea unei astfel de idei este imorală, iresponsabilă și criminală", afirmă semnatarii petiției.

Ei denunță faptul că Putin răspândește mesaje belicoase în numele tuturor rușilor, ignorând că nu este sprijinit de toți cetățenii Federației Ruse.

Petiție anti-război adresată lui Putin: "Rușii sunt ostaticii unui aventurism criminal"

"Cetățenii Rusiei nu sunt întrebați de nimeni. (...) Cetățenii Rusiei sunt, de facto, ostaticii unui aventurism criminal.

Războiul nu numai că nu corespunde intereselor Rusiei, dar este o amenințare la adresa existenței sale. Diplomația tării nu poate lua o altă poziție decât să respingă categoric un asemenea război (...)

Noi, cetățenii responsabili ai Rusiei și patrioți ai țării noastre, facem apel la conducerea politică a Rusiei și lansăm o provocare deschisă la adresa 'Partidului Războiului', care a fost format în cadrul puterii.

Noi urâm războiul și considerăm că este o crimă chiar și să folosim amenințarea militară și stilul criminal în retorica politicii externe", se mai spune în document.

Semnatarii lui se angajează să facă tot ce le stă în putință pentru a preveni şi, în caz de necesitate, pentru a opri războiul.

Alături de Andrei Makarovici şi Lia Ahedjakova, petiția a mai fost semnată de regizorii Garri Bardin şi Vladimir Mirzoev, de scriitorul Viktor Şenderovici, de poeta Veronika Dolina, de istoricii Andrei Zubov şi Boris Sokolov, de activiştii pentru drepturile omului Lev Ponomarev, Zoia Sveltlova şi Svetlana Gannuşkina și de mai mulți politicieni precum  politicienii Grigorii Iavlinski, Lev Şlosberg și Igor Ciubais.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin petitie razboi Ucraina
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close