Antena 3 CNN Externe Volodimir Zelenski, mişcare de ultimă oră în regiunile Cherkasy și Odessa

Volodimir Zelenski, mişcare de ultimă oră în regiunile Cherkasy și Odessa

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei, a luat măsuri în ceea ce privește conducerea regiunilor Cherkasy și Odessa, după ce au apărut informaţii că aceștia erau loiali Federaţiei Ruse.

Volodimir Zelenski, mişcare de ultimă oră în regiunile Cherkasy și Odessa
Sursa foto: Instagram/ Zelensky Official
de Claudia Popovici    |    02 Mar 2022   •   17:31

Mai exact, foștii guvernatori erau considerați nepregătiți pentru război și loiali Federației Ruse şi au fost înlocuiți cu personal militar.

Regiunea Cherkasy era condusă de un cercetaș Igor Taburets, iar regiunea Odesa era condusă de un militar Maxim Marchenko 

Marchenko a luptat în Donbass, a fost comandantul batalionului 24 separat de asalt „Aidar”, în 2017 - comandantul adjunct al brigăzii 92 mecanizate separate, iar în 2018 - comandantul brigăzii 28 mecanizate.

Înainte de numirea sa, Igor Taburets a fost consilier al lui Alexander Skichko, fostul guvernator al regiunii Cherkasy. Anterior, a lucrat la Direcția Principală de Informații a Regiunii Moscova.

Pentru fostul guvernator al Odesei, Serghei Grinevetsky, potrivit surselor corespondentului de la Kiev al „MO” în conducerea Ucrainei, au existat întrebări cu privire la organizarea apărării teritoriale, în plus, el a fost suspectat de simpatie pentru „ocupanți” .

Șeful regiunii Cerkasi, adiacentă regiunii Kiev, care continuă să fie atacată de trupele rusești, a fost considerat și el insuficient pregătit pentru a organiza apărarea.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Cherkasy Odessa sefi
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close