Antena 3 CNN Externe Vremea face victime în Europa: O femeie, în comă la Paris, o persoană dată dispărută în Marea Britanie

Vremea face victime în Europa: O femeie, în comă la Paris, o persoană dată dispărută în Marea Britanie

Vremea face victime în Europa: O femeie, în comă la Paris, o persoană dată dispărută în Marea Britanie
09 Feb 2016   •   09:18

Două persoane au fost grav rănite luni la Paris în prăbuşirea unui panou publicitar smuls de vânt şi un bărbat este dat dispărut în Marea Britanie, în condiţiile în care vestul Europei a fost măturat de rafale de vânt de până la 150 de km pe oră, relatează AFP, citată de Agerpres.

În capitala franceză un panou înălţat pe un şantier s-a desprins şi s-a prăbuşit asupra unui cuplu. Femeia în vârstă de 20 de ani se află în comă iar viaţa ei este în pericol, potrivit pompierilor din Paris. În ajun, un băiat în vârstă de 16 ani care făcea drumeţii a fost grav rănit de căderea unei stânci peste cortul său la Saint-Pierre-de-Chartreuse, în Alpii francezi.

În Marea Britanie au fost demarate căutările pentru a găsi un membru al societăţii locale de protecţie a animalelor în vârstă de 54 de ani care a dispărut duminică după-amiază în momentul în care încerca să ajute nişte păsări marine prinse între stânci în apropiere de oraşul de coastă Penzance (sud-vest).

În cele două ţări, rafalele puternice de vânt au perturbat funcţionarea reţelelor electrice şi de transport, dar pagubele rămân limitate.

În vestul Franţei, 14.000 de case au fost lipsite de electricitate, un camion care s-a răsturnat a blocat circulaţia pe podul din Normandia iar legăturile maritime au fost interzise în Bretagne.

Teama de inundaţii, legată de valurile mari din zona de coastă, nu s-a concretizat în cursul serii, iar vânturile au început să scadă din intensitate pe malurile bretone. Nordul ţării şi Normandia rămân totuşi în alertă.

În sudul Marii Britanii, ploile puternice însoţite de vânturi suflând cu circa 155 km/h au dus la închiderea a numeroase drumuri şi la suspendarea legăturilor feroviare şi maritime. Circa 5.000 de locuitori au fost lipsiţi de electricitate. Autorităţile au avertizat populaţia împotriva riscului de inundaţii cu 250 de alerte emise de agenţia britanică a Mediului.

În Germania, vânturile puternice, cu rafale cuprinse între 85 şi 100 km/h, au dus la anularea paradelor carnavalului din Düsseldorf şi Mainz (vest). Unii meteorologi germani au considerat totuşi aceste măsuri exagerate, subliniind că vânturile violente erau aşteptate de abia în cursul serii

×
Subiecte în articol: vant puternic paris
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close