Antena 3 CNN High Tech Jumătate de miliard de euro din banii românilor, investită în site-ul e-România

Jumătate de miliard de euro din banii românilor, investită în site-ul e-România

Jumătate de miliard de euro din banii românilor, investită în site-ul e-România
Sursa foto: e-Romania
16 Mar 2010   •   15:04

Într-o perioadă critică pentru economia românească, Guvernul a aprobat alocarea a aproape jumătate de miliard de euro pentru dezvoltarea unui site. Portalul e-Romania va furniza servicii publice în format electronic.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, ?e-Romania? ar trebui să simplifice viaţa cetăţenilor prin furnizarea răspunsurilor la toate întrebările şi solicitările lor fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze la vreun ghişeu.

Informaţiile vor fi transmise electronic între toate instituţiile responsabile fără implicarea cetăţeanului, acesta primind doar răspunsurile pe care le caută. Noul site ar trebui să simplifice sistemul de încasare a taxelor şi impozitelor şi să reducă evaziunea fiscală, se mai arată în comunicat.

Proiectul "e-Romania" a fost propus de MCSI. Cele 500 de milioane de euro au fost alocate pentru perioada 2010-2013. Astfel, în 2010 vor fi alocaţi 245.100.000 lei, în 2011 ? 714.500.000 lei, în 2012 ? 575.800.000 lei, iar în 2013 ? 364.800.000 lei.




Informaţiile referitoare la acest proiect au fost dezvăluite pentru prima oară pe blogul sutu.ro. Potrivit acestuia, suma alocată proiectului e-România este, probabil, cea mai mare de care a dispus vreodată un proiect de lansare a unui site.

Portalul ?e-România?, care a fost lansat în stadiu de concept la începutul verii trecute, va conţine domenii precum e-Sănătate, e-Agricultură, e-Mediu, e-Turism şi chiar un domeniu e-Biserică.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: guvern site
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close