Antena 3 CNN High Tech Samsung nu a copiat tehnologia Apple, decizia finală a unui tribunal din Japonia

Samsung nu a copiat tehnologia Apple, decizia finală a unui tribunal din Japonia

Samsung nu a copiat tehnologia Apple, decizia finală a unui tribunal din Japonia
de N.B.    |    31 Aug 2012   •   12:10

Samsung a marcat o nouă victorie în războiul patentelor pornit de rivalii de la Apple, care se desfăşoară în tribunale din toată lumea. Ultima repriză încheiată este decizia unui tribunal din Tokyo, care a stabilit, vineri, că sud-coreenii nu au copiat tehnologia companiei americane în telefoanele lor, relatează Associated Press.

Tribunalul japonez a respins acuzaţiile companiei Apple, care a dat în judecată Samsung pentru folosirea tehnologiei de sincronizare a datelor din computerul personal cu cele de pe telefonul mobil şi viceversa.

Victoria celor de la Samsung este un eveniment minor în comparaţie cu verdictul favorabil primit de Apple în Statele Unite acum o săptămână, când au fost stabilite daune de peste un miliard de dolari, însă reprezentanţii Samsung Electronics susţin că este un verdict binevenit, care confirmă poziţia companiei care spune că nu a copiat patente Apple.

Reprezentanţii Apple nu au comentat decizia tribunalului şi nu au menţionat dacă vor face apel la decizia judecătorului.

Apple şi Samsung sunt implicate în zeci de procese în diferite părţi ale lumii, compania din Cupertino, California, acuzând rivala din Coreea de Sud că s-a folosit în mod ilegal de mai multe patente Apple.

×
Subiecte în articol: Samsung tehnologie Apple Tokyo
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close