Antena 3 CNN High Tech The New York Times, atacat de hackerii chinezi. Vezi care este motivul

The New York Times, atacat de hackerii chinezi. Vezi care este motivul

The New York Times, atacat de hackerii chinezi. Vezi care este motivul
Sursa foto: Foto: newswhip.com
de N.B.    |    31 Ian 2013   •   17:13

Computerele din redacția The New York Times au fost atacate în repetate rânduri de hackeri din China. Aceștia au furat parole ale juranliștilor și au căutat documente din cadrul investigației care vizează familia premierului chinez și modul în care a fost dobândită averea acesteia, informează Associated Press.

Experții în securitatea informatică investighează și încearcă să oprească atacurile, observând că metoda este asemănătoare cu cea descoperită în cadrul unui atac anterior, care se folosește de computerele universităților americane și chineze.

Atacurile au început în luna septembrie, în aceeași perioadă în care publicația americană a început o investigație prin care încerca să afle cum au reușit rudele și familia premierului Wen Jiabao să acumuleze o avere de peste două miliarde de dolari.

Reportajul, publicat în luna octombrie, a umilit conducerea Partidului Comunist din China, care trecea printr-o perioadă dificilă de tranziție la noi lideri, și a expus practica de favoritism ce caracterizează toate structurile acestuia, într-un moment în care chinezii sunt tot mai nemulțumiți cu privire la diferențele mari de venituri și averi din țară.

În timpul celor câteva luni de atacuri, hackerii au reușit să obțină mai multe parole și să acceseze 53 de computere ale angajaților NY TImes. Conform raportului de securitate, datele clienților publicației nu au fost afectate, iar informațiile despre investigație nu au putut fi accesate.

Autoritățile din China, ministerele de externe și apărare au negat orice fel de implicare din partea guvernuliu sau armatei, comunicând că acuzațiile sunt lipsite de orice fundament.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close